Megnyitotta Szegedi Területi Irodáját az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2022. január 31-én megnyitotta az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának Szegedi Területi Irodáját.
2022. január. 31.

Területi irodákat nyit az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala 2022. február 1-jétől területi irodát nyit Szegeden, Debrecenben és Győrben, így Budapest mellett immár három vidéki nagyvárosban, a közeljövőben pedig Székesfehérváron, Miskolcon és Pécsen is kezdeményezhetik majd személyesen az ombudsman eljárását.
2022. január. 31.

Az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala igazgatóját fogadta az ombudsman

Hivatalában fogadta a Magyarországon hivatalos látogatáson lévő Matteo Mecaccit, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) igazgatóját dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2022. január 10-én.
2022. január. 10.

Ombudsmani kezdeményezésre megújult a bajai lakásotthon

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága befejezte a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató által fenntartott bajai lakásotthon felújítását, amelyben az ombudsman kezdeményezésére vállalt részt.
2021. december. 27.

Befejeződött a rumi gyermekotthon felújítása

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága befejezte a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola Rumi Különleges Gyermekotthonának a felújítását, amelyben az ombudsman kezdeményezésére vállalt részt.
2021. december. 22.

Ülést tartott a Civil Konzultációs Testület

Az OPCAT Nemzeti Megelőző Mechanizmus (NMM) feladatainak ellátását segítő, immár tizennégy tagot számláló Civil Konzultációs Testület (CKT) 2021. december 17-én tartotta ez évi második ülését, amelyet dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa a Covid–19-pandémiára tekintettel online formában hívott össze.
2021. december. 17.