A nemzetiségi biztoshelyettes és a német kormány kisebbségi megbízottjának megbeszélése

Szalayné Sándor Erzsébet 2015. január 19-én találkozott Hartmut Koschykkal, a német szövetségi kormány kivándorlási kérdésekért és nemzeti kisebbségekért felelős megbízottjával. Hartmut Koschyk a Magyarországról elhurcolt és kitelepített németek emléknapjának rendezvényén vett részt. Programjáról, benne a nemzetiségi biztoshelyettessel folytatott megbeszéléseiről a http://www.aussiedlerbeauftragter.de/SharedDocs/Kurzmeldungen/AUSB/DE/budapest-politische-gespraeche.html oldalon olvasható részletes beszámoló.
2015. január. 20.

"A" státuszú nemzeti emberi jogi intézmény lett az Alapvető Jogok Biztosa

Az Alapvető Jogok Biztosa tevékenységének eredményeire alapozva a Nemzeti Emberi Jogi Intézmények Nemzetközi Koordinációs Bizottságának Irodája 2014. november 29-én ‘A' státuszú akkreditációt adományozott az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának. A részletek itt olvashatók.
2015. január. 16.

AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK FELHÍVÁSA BARANYA MEGYE POLGÁRAIHOZ

TISZTELT ÁLLAMPOLGÁROK! Ha úgy ítélik meg, hogy alapvető jogaikkal összefüggésben valamely hatóság, illetve közszolgáltatást végző szerv visszásságot, sérelmet okozott Önöknek, kérhetik az alapvető jogok biztosának segítségét. Panaszaik továbbításához gyűjtőládák állnak a rendelkezésükre a következő helyszíneken:
2014. október. 31.
Szalayné Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelméért felelős biztoshelyettes szeptember 29-én és 30-án a Baranya megyében élő nemzetiségi közösségek helyzetét térképezte fel munkalátogatása során.
2014. október. 02.
Szeptember 23. és 25. között a kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező albán ombudsmani hivatal munkatársai látogattak Hivatalunkba azzal a céllal, hogy tanulmányozzák az AJBH tevékenységét elsősorban a panaszok kezelése, a büntetés-végrehajtás ellenőrzése és a gyermekjogok területén.
2014. szeptember. 29.