Dr. Kozma Ákos hivatalában fogadta a Kazah Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét

Abdrasov Zsanibeket, a Kazah Köztársaság magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét fogadta hivatalában dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2023. május 15-én.
2023. május. 15.

Debrecenben kezdte meg tevékenységét az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Fogyatékosságügyi Főigazgatósága

Debrecenben kezdte meg tevékenységét az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Fogyatékosságügyi Főigazgatósága. 2023. január 1-jétől az ombudsman látja el a Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ-egyezmény (CRPD) szerinti független mechanizmus feladatait, így az erre a területre irányuló eddigi tevékenységünkön túlmenően immár közvetlenül is segítjük, védjük és ellenőrizzük a fogyatékossággal élő emberek alapvető jogainak érvényesülését – hangsúlyozta dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa az új iroda megnyitóján 2023. május 3-án, Debrecenben. A Fogyatékosságügyi Főigazgatóság a Hivatal Debreceni Területi Irodájával közösen költözött egy új, nagyobb, akadálymentes ingatlanba.
2023. május. 03.

Dr. Kozma Ákos hivatalában fogadta Üzbegisztán magyarországi nagykövetségének első titkárát

Sherzod Narzullaevet, Üzbegisztán magyarországi nagykövetségének első titkárát fogadta hivatalában dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2023. május 2-án.
2023. május. 02.

Dr. Kozma Ákos hivatalában fogadta Törökország magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa hivatalában fogadta C. Gülşen Karanis Ekşioğlut, a Török Köztársaság magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét 2023. május 2-án.
2023. május. 02.

Dr. Kozma Ákos hivatalában fogadta Azerbajdzsán magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét

Azerbajdzsán magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét, Tahir Taghizadehet fogadta hivatalában dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2023. május 02-án.
2023. május. 02.

Az alapvető jogok biztosa „Covid utáni mindennapok, amiben élek” címmel pályázatot hirdet

Pályázni vers-novella, illetve festmény-grafika kategóriában lehet. A pályázatra olyan pályaműveket várunk fogvatartottaktól, ellátottaktól, amelyek bemutatják a szociális és egészségügyi intézményekben, büntetés-végrehajtási intézményekben, illetve gyermekvédelmi intézményekben élők mindennapjait, hogyan alakult az életük a Covid utáni időszakban. 
2023. április. 29.