ESEMÉNYEK

A lenti események közül a 'Típus' mezőben "jnbh" címkével ellátott események relevánsak.

Vissza

Az ombudsman sátra a Generali Gyerek Szigeten

Kezdete:
2019.06.08.
Végződik:
2019.06.09.

Az ombudsman sátra a Generali Gyerek Szigeten

 

Nem csak könyvből ismerhetők meg a gyermekek jogai – a jogi tudnivalók minden másnál hatékonyabban jutnak el a fiatal korosztályokhoz, ha az ő nyelvükön, élmények közvetítésével sajátítják el azokat. Az alapvető jogok biztosának munkatársai ennek szellemében vettek részt – az idén immár másodszor – olyan nagy rendezvényen, amelyet elsősorban gyermekeknek, és persze a szüleiknek szerveztek. Május utolsó szombat-vasárnapján, a gyermeknapon a budapesti Városligetben, június 8-án és 9-én a Generali Gyerek Szigeten állították fel az Ombudsman Sátrat.

A jogtudatosság játékos fejlesztése mellett az is motiválta a biztos munkatársait, hogy közvetlenül megismerhették az érdeklődő gyermekek és a szülők véleményét, meghallgathatták a kérdéseiket, amelyek nyomán mindenki számára befogadható formában oszthatták meg a gyermekjogokkal kapcsolatos tudnivalókat. A pünkösdi hétvégén, miként a korábbi városligeti alkalommal is a nagyobb gyerekek és a szülők tematikus totók, kvízek segítségével tesztelhették a gyermekjogokkal, az internet világával, a nemzetiségek jogaival, illetve a környezet védelmével kapcsolatos tudásukat, és el is mondhatták a tapasztalataikat.

Aki jól töltötte ki az ombuds-totót, tombolán nyerhetett ajándékot. Népszerű volt a nagyméretű, körbesétálható gyermekjogos memóriajáték, ahol az egyező párokat kellett minél gyorsabban megtalálni. Mások a gyermekjogokat bemutató matricákat vihettek haza. A kisebbek bábkészítéssel, gyermekjogi színezőkkel tölthették az időt. És volt, aki a Gyerek Sziget forgatagában, a sátorban eredetileg csak megpihenni akart – de ő is részesült a számára fontos ismeretekből.

 

Típus:
esemény fotó 2019
Dr. Bándi Gyula

A JÖVŐ NEMZEDÉKEK ÉRDEKEINEK
VÉDELMÉT ELLÁTÓ BIZTOSHELYETTES
Responsive Image