ESEMÉNYEK

A lenti események közül a 'Típus' mezőben "jnbh" címkével ellátott események relevánsak.

Vissza

Könyvbemutató

Kezdete:
2014.02.12. 16:00
Végződik:
2014.02.12. 18:00

 

 

 

               

                   The Transformation of the Hungarian Legal System 2010-2013

 

 
E könyv célja az, hogy mind az elméleti, mind pedig a gyakorlati szakemberek számára átfogó képet adjon a magyar jogrendszer 2010 óta zajló átalakulásáról. Jogtudós szerzőink elemzést adnak az Alaptörvényről, továbbá a főbb jogágak legfontosabb törvényeinek, illetve jelentős intézményeinek reformjáról.
 
 

A tanulmányok által lefedett terület rendkívül nagy. Az új alkotmánytól kezdve a közigazgatási rendszer átalakításán keresztül a Parlament törvényeket fogadott el az alapvető jogok széles körére, csakúgy, mint az állami szervek többségének jogi státuszára és hatásköri szabályaira vonatkozóan, kihatva ezáltal a nemzetközi, az uniós és a nemzeti jog komplex viszonyára. Magyarországnak új alkotmánya, új választási rendszere, s új Polgári, Büntető és Munka Törvénykönyve van.

 

A jogtudományi analízis kiterjed azokra a szakmai vitákra is, melyek a törvénykezést övezték, egyidejűleg jelezve, hogy az államreform kiemelt figyelmet élvezett az Európai Unió, az Európa Tanács és, általánosságban szólva, a nemzetközi közvélemény részéről. Könyvünk remélhetőleg hozzá tud járulni a magyar jogrendszer jobb megértéséhez. Jótékony hatással lehet a szakmai és nyilvános vitákra, hogy általa az érdeklődők jogtudományi elemzéseken alapuló információkhoz jutnak.

 

Típus:
esemény 2014
Dr. Bándi Gyula

A JÖVŐ NEMZEDÉKEK ÉRDEKEINEK
VÉDELMÉT ELLÁTÓ BIZTOSHELYETTES
Responsive Image