ESEMÉNYEK

A lenti események közül a 'Típus' mezőben "jnbh" címkével ellátott események relevánsak.

Vissza

Ombudsmani Esték rendezvénysorozat 12. alkalom

Kezdete:
2017.01.11. 17:00
Végződik:
2017.01.11. 20:00

Tisztelt Érdeklődők!

Ezúton szeretnénk meghívni Önöket az Ombudsmani Esték előadássorozat tizenkettedik rendezvényére, amelyen dr. Székely László ombudsman úr felkérésére dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő tart előadást „A szexedukáció vajon mi?” címmel.

 

Időpont: 2017. január 11. szerda 17.00

Helyszín: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala (1051 Bp., Nádor u. 22.) Korczak terem

 

„A szexedukáció vajon mi?”

dr. Gyurkó Szilvia előadása

Magyarországon a gyermekek már 12 évesen létesíthetnek beleegyezéses szexuális kapcsolatot, de 18 év alatt nem nézhetnek szexuális tartalmat. 16 évesen már házasságot köthetnek, viszont 18 év alatt még nem ihatnak alkoholt. Hogy is van ez?

Egy európai felmérés szerint a magyar gyerekek tudnak a legkevesebbet a jogaikról az Európai Unióban. Miért gond ez?

Azért, mert a gyermekjogok és a gyermekbántalmazás szorosan összefüggnek. Ha nem tudja egy gyermek, hogy milyen jogai vannak, akkor azt sem tudja, hogy mi a különbség barátság, szexualitás, pornográfia között, jogellenes-e a vele szemben elkövetett erőszak, kitől kérhet segítséget baj esetén. A digitális nemzedék korában az online tér lehetőségei még több kihívást tartogatnak a gyermeket nevelők számára…

A januári találkozón arra keressük a választ, hogy mi az összefüggés a szexedukáció, a gyermekjogok, a prevenció és a gyermekbántalmazás között.

Az ombudsmani esték vendége dr. Gyurkó Szilvia jogász, a gyermekjogok legkeresettebb hazai szakértője. A gyermekjogok számos területével foglalkozott kutatóként az Országos Kriminológiai Intézetben, gyermekjogi igazgatóként az UNICEF Magyar Bizottságánál, valamint számos hazai és nemzetközi szervezetnél gyermekjogi szakértőként. 

2015-ben jelent meg „Rám is gondoljatok” című könyve a gyermekközpontú válásról. Jelenleg a Terre des Hommes Magyarország regionális tanácsadója és az általa alapított Hintalovon Alapítvány vezetője.

 

Részvételi szándékát, kérjük 2017. január 10-ig jelezze az ombudsmaniestek@ajbh.hu e-mail címen.

 

Típus:
esemény 2017
Dr. Bándi Gyula

A JÖVŐ NEMZEDÉKEK ÉRDEKEINEK
VÉDELMÉT ELLÁTÓ BIZTOSHELYETTES
Responsive Image