Elismerés az ombudsmani hivatal gyermekvédelemmel foglalkozó munkatársának

Emléklappal és plakettel ismerte el dr. Győrffy Zsuzsanna jogi főreferens gyermekvédelem érdekében végzett munkáját az emberi erőforrások minisztériuma. A gyermekvédelmi törvény megalkotásának huszadik évfordulóján, a Szociális Munka Napja alkalmából átadott dokumentum az Életre szóló esély mottót viseli, kifejezve annak fontosságát, amit a gyermekvédelemben, a gyermeki jogok megőrzésén és tiszteletén dolgozó szakemberek a maguk szakterületén végeznek.
2017. november. 08.

A nemzetiségek biztoshelyettesének elvi állásfoglalása a roma holokauszt oktatásának társadalmi szemléletformáló szerepéről és hazai helyzetéről

2017. október 26-án az Országgyűlés Magyarországi Nemzetiségek Bizottsága Köznevelési és Kulturális Albizottságának ülésén mutatta be Szalayné Sándor Erzsébet, a nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes a roma holokauszt oktatásának társadalmi szemléletformáló szerepéről és hazai helyzetéről szóló, frissen kiadott elvi állásfoglalását.
2017. október. 30.

UNI-FORM - új bejelentő felület homofób és transzfób gyűlölet-bűncselekmények áldozatai és tanúi számára

Az Európai Parlamentben tartott konferencián indította el a gyűlölet-bűncselekmények bejelentésére szolgáló és információkat tartalmazó új telefonos alkalmazását és webes felületét az európai leszbikus, meleg, biszexuális transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) civil szervezetekből álló UNI-FORM hálózat. A projektben magyar részről a Háttér Társaság vesz részt.
2017. október. 27.

ENSZ Emberi Jogi Főbiztosság delegációjának fogadása

2017. október 25-én az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába látogatott az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatala (az OHCHR) képviseletében Peggy Hicks, az OHCHR igazgatója és Paul D’Auchamp, az OHCHR regionális európai képviselő-helyettese.
2017. október. 25.

Látogatás a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben

2017. szeptember 28-án dr. Székely László biztos úr és hivatalunk munkatársai (dr. Fliegauf Gergely főosztályvezető és dr. Haraszti Katalin főosztályvezető-helyettes, OPCAT-szakértők) az osztrák ombudsmani hivatal három munkatársával közös látogatáson vettek részt a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben, OPCAT NMM-fókuszú tapasztalatcsere céljából.
2017. október. 09.