A BARCSI HATÁRÁTKELŐNÉL TETT LÁTOGATÁST AZ OMBUDSMAN

A Barcs és Terezino Polje (Trézenföld) közötti határátkelőnél tett látogatást 2020. május 29-én dr. Kozma Ákos. Az alapvető jogok biztosa megtekintette a határon áthaladó forgalom ellenőrzését, valamint a koronavírus-világjárvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedéseket.
2020. május. 29.

DR. VARGA RÉKA, AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA HIVATALÁNAK FŐTITKÁRA AZ EURÓPAI UNIÓ ALAPJOGI ÜGYNÖKSÉGE (FRA) IGAZGATÓTANÁCSA TAGJA LETT.

Dr. Varga Réka, az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának Főtitkára az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) Igazgatótanácsa tagja lett. A bécsi székhelyű szervezet 2007-ben jött létre. A FRA az emberi jogok EU-n belüli érvényesítését és védelmét szolgáló pártatlan referencia- és kiválósági központ. Független tanácsadással támogatja az EU-s és nemzeti döntéshozókat, elősegítve az alapvető jogokkal kapcsolatos viták, politikák és a jogalkotás szakmaibbá és célzottabbá tételét.
2020. május. 25.

„Kettős évfordulót ünnepelünk: 70 éves az Emberi Jogok Európai Egyezménye – 25 éves a magyar ombudsmani hivatal”

Az Emberi Jogok Európai Egyezménye kihirdetésének 70. évfordulója, valamint az ombudsmani hivatal fennállásának 25. évfordulója alkalmából az Alapvető Jogok Biztosa pályázatot hirdet felsőfokú jogászképzésben részt vevő hallgatók, valamint doktori képzésben részt vevő jogászok részére.
2020. május. 25.

AZ ASZÓDI JAVÍTÓINTÉZETBE LÁTOGATOTT AZ OMBUDSMAN

Dr. Kozma Ákos az Emberi Erőforrások Minisztériuma Aszódi Javítóintézet, Általános Iskola, Szakiskola és Speciális Szakiskolájában tett látogatást 2020. május 21-én. Puskás Péter igazgató bemutatta az intézményt, ahol 103 fiú javítóintézeti nevelését és ellátást biztosítják.
2020. május. 21.

LÁTOGATÁS A HARMÓNIA EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYBEN

A Heves Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézménybe látogatott az alapvető jogok biztosa 2020. május 21-én. Dr. Kozma Ákos megtekintette a koronavírus-világjárvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott egészségügyi rendelkezések végrehajtását valamint a gondozottak életkörülményeit, az intézmény által teljesített kötelezettségeket.
2020. május. 21.

A RAJKAI HATÁRÁLLOMÁSRA LÁTOGATOTT AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA

A Rajka és Dunacsún közötti határátkelőnél tett látogatást 2020. május 20-án dr. Kozma Ákos. Az ombudsman megtekintette a határon áthaladó forgalom ellenőrzését, valamint a koronavírus-világjárvány terjedésének megakadályozása érdekében tett intézkedéseket.
2020. május. 20.