Látogatás a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben

2017. szeptember 28-án dr. Székely László biztos úr és hivatalunk munkatársai (dr. Fliegauf Gergely főosztályvezető és dr. Haraszti Katalin főosztályvezető-helyettes, OPCAT-szakértők) az osztrák ombudsmani hivatal három munkatársával közös látogatáson vettek részt a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben, OPCAT NMM-fókuszú tapasztalatcsere céljából.
2017. október. 09.

A FRA igazgatójának látogatása

Michael O’Flaherty, az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének (FRA) igazgatója kétnapos magyarországi látogatásának keretében, október 5-én ellátogatott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába. Az Igazgató által vezetett delegáció tagja volt még John Kellock főtanácsadó és Molnár Tamás kutató jogász.
2017. október. 05.

2016. évi beszámoló tárgyalása az Országgyűlésben

Az Országgyűlés 2017. október 4-i plenáris ülésén meghallgatta Székely László ombudsmant és megtárgyalta az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2016. évi tevékenységéről szóló beszámolót.
2017. október. 05.

Az alapvető jogok biztosának meghallgatása az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságában

Az Igazságügyi Bizottság 10 igennel két tartózkodás mellett támogatta, hogy az Országgyűlés tűzze plenáris ülésének napirendjére az alapvető jogok biztosa 2016. évi tevékenységéről szóló beszámolóját.
2017. szeptember. 19.

A jövő nemzedékek szószólója és vízügyi szakmai szervezetek egyeztetése a felszín alatti vizek védelméről

A jövő nemzedékek szószólója a vízügyi szakmai szervezetekkel egyetértésben korábban már aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a Kormány előzetes társadalmi és szakmai egyeztetés nélkül olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely engedély és bejelentés nélkül tenné lehetővé akár 80 méter mélységű háztartási célú kutak létesítését. Ez a felszín alatti vizekkel való fenntartható gazdálkodást és az ivóvízellátás biztonságát közvetlenül veszélyezteti, a hatékony állami védelmet megakadályozhatja. A Szószóló felhívása itt olvasható:
2017. szeptember. 12.