null Látogatás az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Nyírbátori Telephelyén, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság Idegenrendészeti Őrzött Szállásán

Dr. Kozma Ákos 2020. szeptember 18-án az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) Észak-alföldi Regionális Igazgatóság debreceni központjában tett látogatást, ahol dr. Kiss Attila r. dandártábornok fogadta az alapvető jogok biztosát. A látogatás során az ombudsman részletes tájékoztatást kapott az OIF szervezetéről és működéséről, valamint az intézmény által a koronavírus-járvány megelőzése érdekében tett intézkedésekről. A látogatás végén az alapvető jogok biztosa megismerkedett az ügyfélszolgálat működésével is.

A debreceni látogatást követően Dr. Kozma Ákos megtekintette az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Nyírbátori Telephelyét, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság Idegenrendészeti Őrzött Szállását, ahol dr. Kiss Attila r. dandártábornok és dr. Hudák Zsolt r. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg-megyei rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese vezette körbe az alapvető jogok biztosát.