AZ ÁLLAMALAPÍTÁS ALKALMÁBÓL RENDEZETT ÁLLAMI ÉS EGYHÁZI ÜNNEPSÉGEKEN VETT RÉSZT AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA

Az államalapítás ünnepe alkalmából 2020. augusztus 20-án reggel 8 órakor katonai tiszteletadás mellett ünnepélyesen felvonták Magyarország nemzeti lobogóját a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az állami ünnepségen beszédet mondott Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Benkő Tibor honvédelmi miniszter. A lobogó felvonását követően a honvédtisztjelöltek tették le esküjüket, majd átadták az Összetartozás emlékhelyét.
2020. augusztus. 25.

ÁLLAMI KITÜNTETÉSEK ÁTADÁSÁN VETT RÉSZT DR. KOZMA ÁKOS OMBUDSMAN

Az alapvető jogok biztosa 2020. augusztus 19-én részt vett a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán az Országház kupolacsarnokában.
2020. augusztus. 25.

SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS SZÜNETELÉSE

Tisztelt Ügyfeleink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a fennálló járványügyi helyzetre tekintettel az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Panaszirodája határozatlan ideig zárva tart. A telefonos tájékoztatás ez idő alatt is zavartalanul működik. Megértésüket köszönjük!
2020. augusztus. 12.

A VESZPRÉM MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET ÚJ ÉPÜLETSZÁRNYÁNAK ÁTADÓJÁN VETT RÉSZT AZ OMBUDSMAN

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet új részlegének átadóján vett részt 2020. július 13-án Veszprémben.
2020. július. 14.

AZ ORSZÁGGYŰLÉS MAGYARORSZÁGI NEMZETISÉGEK BIZOTTSÁGÁNAK ÜLÉSÉN VETT RÉSZT AZ OMBUDSMAN ÉS A NEMZETISÉGI OMBUDSMANHELYETTES

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes 2020. június 29-én részt vett az Országgyűlés Magyarországi Nemzetiségek Bizottsága ülésén, amelyen az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2019. évi tevékenységéről benyújtott, B/8769. számú beszámolót tárgyalták. Dr. Kozma Ákos ombudsman beszámolójában az őszinte beszéd fontosságát hangsúlyozta.
2020. június. 29.

A JÖVŐ NEMZEDÉKEK SZÓSZÓLÓJA KÖZLEMÉNYE A DUNA-NAP ALKALMÁBÓL

Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója a nemzetközi Duna-napon a szomszédos államok szorosabb együttműködését szorgalmazza a közös folyó ökológiai szolgáltatásainak megőrzése, valamint a Kárpát-medence környezeti problémáinak megoldása érdekében.
2020. június. 29.