A lónyai segítségponton és határátkelőhelyen tett látogatást az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2022. március 22-én Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kíséretében a lónyai segítségpontnál, valamint a Lónya - Dzvinkove határátkelőhelyen tett látogatást.
2022. március. 22.

A lónyai segítségpont számára adta át Hivatala adományait az ombudsman

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és munkatársai 2022. március 22-én Lónyán átadták a segítségpont számára gyűjtött adományokat a Magyar Vöröskereszt önkéntesei részére.
2022. március. 22.

Megnyitotta Miskolci Területi Irodáját az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala 2022. március 22-én megnyitotta Miskolci Területi Irodáját, így április 1-jétől Szeged, Debrecen és Győr mellett immár az észak-magyarországi nagyvárosban is kezdeményezhető személyesen az ombudsmani eljárás megindítása. Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa a megnyitón kiemelte: a területi irodák az állampolgárokkal, egyúttal az Ukrajnából, a háború elől Magyarországra menekülő emberekkel való még hatékonyabb kapcsolattartást is szolgálják.
2022. március. 22.

Az ÉFOÉSZ jubileumi ünnepségén mondott köszöntőt dr. Kozma Ákos

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) 2022. március 21-én a Szépművészeti Múzeumban ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját, a jubileumi rendezvényen dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa is köszöntötte a résztvevőket.
2022. március. 21.

A magyar–ukrán határszakaszhoz látogatott dr. Kozma Ákos kíséretében az IOI európai regionális elnöke és a szlovén ombudsman

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa kíséretében a magyar–ukrán határszakaszhoz látogatott Andreasz Pottakisz görög ombudsman, a Nemzetközi Ombudsmani Intézet – International Ombudsman Institute, IOI – európai regionális elnöke, valamint Peter Svetina szlovén ombudsman és helyettese, hogy az Ukrajnából, a háború elől menekülő emberek ügyében személyesen tájékozódjanak az aktuális helyzetről, fogadásuk körülményeiről és a segítésük érdekében tett intézkedésekről. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, az ENSZ Nemzeti Emberi Jogi Intézménye egyúttal a mai naptól Beregsurányban, a gyűjtőponton működő információs pontján is közvetlen támogatást nyújt a menekültek számára.
2022. március. 17.

Az IOI európai regionális elnöke és a szlovén ombudsman Beregsurányban és Fehérgyarmaton tájékozódott

Andreasz Pottakisz görög ombudsman, a Nemzetközi Ombudsmani Intézet – International Ombudsman Institute, IOI – európai regionális elnöke, valamint Peter Svetina szlovén ombudsman és helyettese dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa kíséretében 2022. március 17-én a beregsurányi, valamint a fehérgyarmati gyűjtőponton tett látogatást.
2022. március. 17.