null Megnyitotta Pécsi Területi Irodáját az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2022. március 24-én megnyitotta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Pécsi Területi Irodáját, így április 1-jétől Budapest mellett immár hat vidéki nagyvárosban is kezdeményezhető személyesen az ombudsmani eljárás megindítása, ami a nemzetközi gyakorlatban is újdonságnak számít.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala az alapvető jogokat érintő, valamint rendőri intézkedéssel összefüggő panaszok, közérdekű bejelentések és a kezelésükkel szembeni panaszok kivizsgálása mellett 2021. január 1-je óta diszkriminációs ügyekben hatóságként is eljár.

Az AJBH területi irodáiban is minden egyes ügytípusban kezdeményezhető az ombudsmani eljárás, amely ingyenes, a vizsgálat költségeit az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala előlegezi és viseli.
Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa a megnyitón kiemelte: a területi irodák az állampolgárokkal, egyúttal az Ukrajnából, a háború elől Magyarországra menekülő emberekkel való még hatékonyabb kapcsolattartást is szolgálják.

Az ügyintézésre előzetes bejelentkezést követően nyílik lehetőség.

Annak érdekében, hogy áprilistól már személyesen is fogadhassák az ügyfeleket, az ombudsmani hivatal pécsi területi referense a +36-30-085-4135-ös telefonszámon már a holnapi naptól rendelkezésre áll.