A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat gyermeknapi rendezvényén vett részt az ombudsman

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2022. május 29-én részt vett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat gyermeknapi rendezvényén a Városligetben.
2022. május. 29.

Az IOI európai regionális elnöke is elismeri és támogatja a magyar ombudsman munkáját

A Nemzetközi Ombudsmani Intézet – International Ombudsman Institute, IOI – európai elnöke, Andreasz Pottakisz görög ombudsman az IOI Europe éves közgyűlésén, a görögországi Sounionban elismerését fejezte ki mindazon kiemelkedő munkáért, amelyet dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és hivatala határ menti jelenlétével az ukrajnai menekültek közvetlen segítése érdekében végez. Az IOI regionális elnöke a nemzetközi közösség teljes támogatásáról biztosította az alapvető jogok biztosát.
2022. május. 27.

A Nemzetközi Ombudsmani Intézet éves közgyűlésén és konferenciáján tartott előadást dr. Kozma Ákos

A Nemzetközi Ombudsmani Intézet – International Ombudsman Institute, IOI – éves közgyűlésén és konferenciáján tartott előadást dr. Kozma Ákos ombudsman 2022. május 27-én a görögországi Sounionban.
2022. május. 27.

Magas szintű elismerésben részesült a magyar ombudsman az ukrajnai menekültekért végzett munkájáért

Valiant Richey, az EBESZ emberkereskedelem elleni küzdelemmel foglalkozó különleges képviselője az európai uniós nagykövetek 2022. május 23-i egyeztetésén elismerését fejezte ki mindazon kiemelkedő munkáért, amelyet dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és hivatala határ menti jelenlétével az ukrajnai menekültek közvetlen segítése érdekében végez.
2022. május. 25.

Kétoldalú megbeszélés a horvát ombudsmannal

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2022. május 24-én kétoldalú megbeszélést folytatott Tena Šimonović Einwalter horvát ombudsmannal Nagykanizsán. Az egyeztetésen szóba került a két ország állami alapjogvédelmi intézményeinek, valamint a biztosok mandátumainak és hatásköreinek a bemutatása.
2022. május. 24.

Átadták az idei Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjakat

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes is részt vett a Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjak átadásán a Budai Vigadóban 2022. május 20-án. Az elismerésben tizenhárom személy, illetve szervezet részesült, a díjakat Semjén Zsolt nemzetiségekért is felelős miniszterelnök-helyettes adta át.
2022. május. 20.