null Az ombudsman és helyettesei átadták az idei Justitia Regnorum Fundamentum díjakat

Az alapvető jogok biztosa és helyettesei ünnepélyesen átadták a Justitia Regnorum Fundamentum díjakat 2022. december 9-én.


 

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában tartott ünnepségen Justitia Regnorum Fundamentum díjat vehetett át dr. Kozma Ákostól, az alapvető jogok biztosától Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója. Dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes az Országos Nemzetiségi Tanács, dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes dr. Bartus Gábor a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács titkára számára adta át az elismerést. Ombudsmani elismerést vehetett át egyúttal dr. Tóth Tamás bv. altábornagy, a Büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár és Bugán József, a Szombathelyi Erdőgazdasági Zrt. vezérigazgatója.


 


Az ombudsmanok által 2007-ben alapított Justitia Regnorum Fundamentum díjat a kiemelkedő emberi helytállás, szakmai tevékenység vagy életút elismeréseként adományozza az alapvető jogok biztosa azok számára, akik az alapvető jogok, különösen a gyermekjogok, a veszélyeztetett társadalmi csoportok jogai, a nemzetiségi jogok, illetve a környezetvédelem terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű eredményt értek el, vagy jelentősen hozzájárultak ennek megvalósulásához.



Az ünnepség végén átadták a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola Rumi Különleges Gyermekotthona, valamint a Szent Ágota Gyermekotthonok részére az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, valamint a Szombathelyi Erdészeti Zrt. karácsonyi ajándékait.

A www.ajbh.hu oldalon megjelenő képek az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának tulajdonát képezik. Minden jog fenntartva.