null Az alapvető jogok biztosa is részt vett a rendőrség napja alkalmából tartott rendezvényeken

Április 24-én Szent György, a biztonsági szolgálatok és a rendőrség védőszentjének napja van, amely a rendőrség napja Magyarországon. Dr. Kozma Ákos ünnepi beszédében méltatta a Rendőrség munkatársait, akik mindenkor kitartással és szakmai elhivatottsággal végzik munkájukat.


 

1992 óta április 24-e, Szent György napja, a Rendőrség napja Magyarországon. Ezen a napon a rendőröket és a rendőrség munkatársait ünnepeljük, akik hazánk egész területén és határain, az év minden napján időt és energiát nem kímélve gyakorolják felelősségteljes hivatásukat, dolgoznak biztonságunk érdekében.

A Rendőrség napját  országos rendezvénysorozat keretében ünneplik, melynek több állomásán, így 2023. április 20-án, az Országos Rendőr- és Tűzoltónap alkalmából tartott központi ünnepségen Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa is rész vett.

2023. április 21-én a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrség napja alkalmából Szegeden tartott ünnepi állománygyűlésén az alapvető jogok biztosa beszédében hangsúlyozta, hogy a rendőrök és a Rendőrség munkatársai az év minden napján időt, energiát nem kímélve a biztonságunk megóvása érdekében dolgoznak: azért tesznek, hogy mindannyian biztonságban élhessünk. Ezért az áldozatos, sok nehézséggel és megpróbáltatással járó munkáért köszönettel tartozunk.

2023. április 22-én az ombudsman a rendőrnapi rendezvénysorozat egy másik állomásán, a X. Országos Rendőr- és Tűzoltónapon is látogatást tett a Városligetben, amely rendezvénynek az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala is aktív közreműködője volt.