Az Európa Tanács emberi jogi biztosának látogatása a magyar ombudsmannál

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa, Nils Muižnieks és delegációja 2014. július 2-án szerdán hivatalában felkereste Dr. Székely László ombudsmant. Nils Muižnieks megválasztása óta először jár ebben a tisztségében Magyarországon.
2014. július. 04.

Az alapvető jogok biztosának Békés megyei munkalátogatása

Dr. Székely László, az alapvető jogok biztosa – a korábbi magyar ombudsmanok munkamódszerét folytatva - munkalátogatást tett Békés megyében. Békéscsabán és Gyulán panasznapot is tartott, majd tapasztalatairól sajtótájékoztatón számolt be. A látogatásra elkísérte dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet a Magyarországon élő nemzetiségek érdekeinek és dr. Szabó Marcel a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettes ombudsman.
2014. május. 27.

A nemzetiségi biztoshelyettes Békés megyei látogatása

Dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelméért felelős biztoshelyettes április 29-én és 30-án munkalátogatása során a Békés megyében élő nemzetiségi közösségek helyzetét térképezte fel .
2014. május. 08.

Az ombudsman látogatása az ETIKK-ben

2014. április 3-án Dr. Székely László, az alapvető jogok biztosa meglátogatta Magyarország első Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpontját (ETIKK), amelyet a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete (MBE) működtet.
2014. április. 04.

Franciaországi joghallgatók látogatása a Hivatalban

2014. március 13-án a Clermont-Ferrand-i Université d'Auvergne joghallgatói látogattak az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába. A csoportot Marie-Elisabeth Baudoin, a Jogi Kar helyettes dékánja vezette.
2014. március. 13.

Felmérés az Európai Unióban a nők elleni erőszakról - az EU Alapjogi Ügynökségének jelentése

Az Unió országaiban minden harmadik nő 15 éves kora után megélt már fizikai vagy szexuális erőszakot. Az európai 33 százalékos átlaghoz képest Magyarországon 28 százalékot mértek. A legrosszabb a dán, a legkevésbé rossz a lengyel adat. A világ eddig legnagyobb ilyen felmérése több mint 42 ezer nő válaszai alapján készült. Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) nemzetközi konferenciáján ma hozta nyilvánosságra a nőkkel szemben elkövetett erőszakról szóló jelentését.
2014. március. 05.