AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK FELHÍVÁSA BARANYA MEGYE POLGÁRAIHOZ

TISZTELT ÁLLAMPOLGÁROK! Ha úgy ítélik meg, hogy alapvető jogaikkal összefüggésben valamely hatóság, illetve közszolgáltatást végző szerv visszásságot, sérelmet okozott Önöknek, kérhetik az alapvető jogok biztosának segítségét. Panaszaik továbbításához gyűjtőládák állnak a rendelkezésükre a következő helyszíneken:
2014. október. 31.
Szalayné Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelméért felelős biztoshelyettes szeptember 29-én és 30-án a Baranya megyében élő nemzetiségi közösségek helyzetét térképezte fel munkalátogatása során.
2014. október. 02.
Szeptember 23. és 25. között a kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező albán ombudsmani hivatal munkatársai látogattak Hivatalunkba azzal a céllal, hogy tanulmányozzák az AJBH tevékenységét elsősorban a panaszok kezelése, a büntetés-végrehajtás ellenőrzése és a gyermekjogok területén.
2014. szeptember. 29.

Az Európa Tanács emberi jogi biztosának látogatása a magyar ombudsmannál

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa, Nils Muižnieks és delegációja 2014. július 2-án szerdán hivatalában felkereste Dr. Székely László ombudsmant. Nils Muižnieks megválasztása óta először jár ebben a tisztségében Magyarországon.
2014. július. 04.

Az alapvető jogok biztosának Békés megyei munkalátogatása

Dr. Székely László, az alapvető jogok biztosa – a korábbi magyar ombudsmanok munkamódszerét folytatva - munkalátogatást tett Békés megyében. Békéscsabán és Gyulán panasznapot is tartott, majd tapasztalatairól sajtótájékoztatón számolt be. A látogatásra elkísérte dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet a Magyarországon élő nemzetiségek érdekeinek és dr. Szabó Marcel a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettes ombudsman.
2014. május. 27.