A FIDE közgyűlése az ombudsman hivatalában

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában, új székhelyén tartotta meg közgyűlését a FIDE (Az Európai Jog Nemzetközi Szövetsége) Magyar Tagozata. A FIDE 1964-ben alakult, és ma azt ösztönzi, hogy az Európai Unióban működő nemzeti tagegyesületek közösen kutassák és tanulmányozzák az Unió intézményeinek és jogának fejlődését. Hazánkban az uniós csatlakozást követően alakult meg a FIDE Magyar Tagozata, amelynek elnöke jelenleg Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes. Ő Darák Pétertől, a Kúria elnökétől vette át a tisztséget. Így az Egyesület székhelye is átkerült a Kúriától az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába.
2017. szeptember. 11.

Spóroltunk a kilowattal - az ombudsmani hivatal a középületek országos energiamegtakarítási versenyében

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala két kategóriában is harmadik helyen végzett a Spórolunk@KiloWattal nemzetközi projekt hazai energiamegtakarítási versenyén, amelynek védnöke Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója volt.
2017. május. 30.

A Csend Napja

Szerte a világon 2017. április 26-án emlékezünk meg a „Csend Napjá”-ról.
2017. április. 10.

Szabó Marcel, a jövő nemzedékek szószólója sajtótájékoztatón összegezte ombudsmanhelyettesi éveit

Alkotmánybíróvá választása után sajtótájékoztatón összegezte négy esztendős ombudsmanhelyettesi munkáját Szabó Marcel, a jövő nemzedékek szószólója. Ez a rendezvény adta az alkalmat arra is, hogy bemutassa néhány állásfoglalását és közzétegye a Fatestvér programról szóló országgyűlési határozat-javaslatát. A sajtóértekezleten bemutatott dokumentumokat összefoglalója az alábbi linkeken nyitható meg. Az összefoglalók végén a teljes dokumentumokra mutató linkek találhatók. Kihívások és eredmények – a jövő nemzedékek szószólójának négy éve Országgyűlési határozat-javaslat a Fatestvér programról Elvi állásfoglalás a talaj védelméről Elvi állásfoglalás a háztartási tüzelőberendezésekből származó légszennyezettség riasztó mértékéről és csökkentésének szükségességéről Állásfoglalás a fehér akácra vonatkozó jogszabályok követelményeiről
2016. november. 29.