AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK ÜZENETE A RENDŐRSÉG NAPJA ALKALMÁBÓL

A koronavírus-világjárvány és a terjedésének megfékezése miatt elrendelt veszélyhelyzet, a védelmünk érdekében hozott kijárási korlátozások és határátlépési szabályok betartása és betartatása mindenkitől rendkívüli erőfeszítéseket kíván. Fontos, hogy ezekben az emberpróbáló időkben azokra a szakemberekre is gondoljunk, akik biztonságunk megőrzésén dolgoznak nap mint nap. Köszönetünket fejezzük ki a Rendőrség vezetőinek és valamennyi magyar rendőrnek, akik a mostani körülmények között megfeszített erővel és kitartással, továbbra is azzal a szakmai elhivatottsággal végzik munkájukat, amelyet mindenkor tanúsítanak – hívja fel a figyelmet a rendőrség napja alkalmából Dr. Kozma Ákos ombudsman.
2020. április. 24.

AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA A 2020-AS ÉRETTSÉGI VIZSGÁK MEGSZERVEZÉSÉNEK KÉRDÉSÉRŐL

A 2020-as érettségi vizsgák megtartásával összefüggésben a köznevelésért felelős államtitkárhoz fordult az alapvető jogok biztosa, aki javaslatokat fogalmazott meg többek között a biztonságos lebonyolítással kapcsolatban.
2020. április. 23.

A HEGYESHALMI HATÁRÁTKELŐNÉL TETT LÁTOGATÁST AZ OMBUDSMAN

A Hegyeshalom és Nickelsdorf közötti autópálya-határátkelőnél tett látogatást 2020. április 23-án dr. Kozma Ákos. Az ombudsman dr. Wildner Domonkos rendészeti igazgató kíséretében megtekintette a határon áthaladó forgalom ellenőrzését, továbbá a koronavírus-világjárvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott egészségügyi rendelkezések végrehajtását.
2020. április. 23.

LÁTOGATÁS A FERTŐRÁKOSI HATÁRÁTKELŐNÉL

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2020. április 23-án a Fertőrákos és Mörbisch (Fertőmeggyes) közötti közúti határátkelőhöz látogatott. Az ombudsmant és hivatalának rendészeti igazgatóját, dr. Wildner Domonkost Csizmadia Gábor r.dandártábornok, Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitány fogadta a határállomáson, amelyet egy nappal korábban nyitottak meg újra: 2020. április 22-től ismételten használhatják a két ország között ingázó magyar és osztrák állampolgárok a gyorsabb átkelés érdekében.
2020. április. 23.

A LETENYEI HATÁRÁTKELŐHÖZ LÁTOGATOTT AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA

A Letenye Autópálya – Goričan II. közúti határátkelőhöz látogatott 2020. április 23-án dr. Kozma Ákos ombudsman. Hivatalának rendészeti igazgatója, dr. Wildner Domonkos kíséretében az alapvető jogok biztosa a magyar–horvát határon áthaladó forgalom ellenőrzése mellett megtekintette a koronavírus-világjárvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott egészségügyi rendelkezések végrehajtását.
2020. április. 23.

LÁTOGATÁS A SZOLNOKI HELIKOPTERBÁZISON

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2020. április 22-én az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison tett látogatást, ahol annak parancsnoka, dr. Koller József dandártábornok, valamint Sánta Gábor ezredes, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnoka fogadta az ombudsmant.
2020. április. 22.