Az Alapvető Jogok Biztosa és helyettesei ünnepélyesen átadták az idei Justitia Regnorum Fundamentum Díjakat

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala 2019. december 9-én rendezte meg a Justitia Regnorum Fundamentum-díjak átadó ünnepségét a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának Szent II. János Pál pápa termében.
2019. december. 09.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába látogatott a Mikulás

Boldog gyermekzsivaj töltötte be 2019. december 5-én az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalát. Az intézmény munkatársainak gyermekei az erre az alkalomra berendezett játszósarokban és finomságokkal megterített asztal mellett már kora délutántól izgatottan várták, hogy találkozhassanak a Mikulással, aki idén is hatalmas puttonnyal, rengeteg ajándékkal és dicsérettel, no és krampuszaival érkezett.
2019. december. 06.

Az ÉFOÉSZ Göllesz Viktor Ösztöndíjának és Frim Jakab Emlékérmének átadó ünnepségén vett részt az Alapvető Jogok Biztosa

Dr. Kozma Ákos, az Alapvető Jogok Biztosa részt vett az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) Göllesz Viktor Ösztöndíjának és Frim Jakab Emlékérmének átadó ünnepségén, amelyet 2019. december 5-én rendeztek meg az Országház Vadásztermében. A rendezvényt Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke, valamint Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, az esemény fővédnöke nyitotta meg.
2019. december. 05.

Az OPCAT nemzeti megelőző mechanizmus mellett működő Civil Konzultációs Testület ismét ülésezett 2019. december 3-án

Idén először Dr. Kozma Ákos ombudsman hívta össze a Testületet. Köszöntőjében elmondta, hogy az NMM a jövőben minél több fogvatartási hely meglátogatását tervezi, valamint a jelentések elkészítése is fel fog gyorsulni. A Hivatal munkatársai beszámoltak az OPCAT NMM elmúlt évbeli tevékenységéről. A konstruktív megbeszélés során a CKT delegált tagjai a napirendi pontok szerint javaslatot tettek fogvatartási helyek meglátogatására, valamint az NMM által vizsgálandó témákra. A Hivatal munkatársai reagáltak a CKT tagok észrevételeire, és 2019. december 5-i határidőt adtak meg a további fogvatartási helyekről szóló javaslatok megtételére.
2019. december. 03.

Az Alapvető Jogok Biztosa bemutatkozó látogatást tett az Osztrák Ombudsmani Testületnél Bécsben

Dr. Kozma Ákos, az Alapvető Jogok Biztosa, valamint Dr. Varga Réka Főtitkár 2019. december 2-án Bécsbe látogatott, ahol Werner Amon, az Osztrák Ombudsmani Testület elnöke, egyben a Nemzetközi Ombudsmani Intézet (International Ombudsman Institute – IOI) főtitkára, valamint Walter Rosenkranz, az Osztrák Ombudsmani Testület tagja fogadták őket az osztrák hivatal székházában.
2019. december. 02.

Az Alapvető Jogok Biztosa a Magyar Vöröskereszt vezetőit fogadta Hivatalában

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába látogatott 2019. november 26-án a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Kardos István és főigazgató-helyettese, Nagy Gábor.
2019. november. 26.