AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA IS FELSZÓLALT AZ ENSZ EMBERI JOGI TANÁCSÁNAK SZOCIÁLIS FÓRUMÁN

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa 2020. október 8. és 9. között tartotta Szociális Fórumát, amelynek fókuszában ebben az évben a szegénység és az egyenlőtlenségek elleni küzdelem állt. Az interaktív párbeszéd gazdagítása és a magyar nemzeti emberi jogi intézmény tapasztalatainak megosztása céljából dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa is felszólalt a Fórumon – tekintettel a járványügyi helyzettel összefüggő korlátozásokra – egy videóüzenet formájában.Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa 2020. október 8. és 9. között tartotta Szociális Fórumát, amelynek fókuszában ebben az évben a szegénység és az egyenlőtlenségek elleni küzdelem állt. Az interaktív párbeszéd gazdagítása és a magyar nemzeti emberi jogi intézmény tapasztalatainak megosztása céljából dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa is felszólalt a Fórumon – tekintettel a járványügyi helyzettel összefüggő korlátozásokra – egy videóüzenet formájában.
2020. október. 09.

A BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS ORSZÁGOS PARANCSNOKÁVAL TALÁLKOZOTT AZ OMBUDSMAN

Dr. Kozma Ákos 2020. október 7-én megbeszélést folytatott dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnaggyal, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokával, aki tájékoztatta az alapvető jogok biztosát a büntetés-végrehajtási szervezet férőhelybővítési programjáról.
2020. október. 07.

A VÁCI FEGYHÁZ ÉS BÖRTÖNBEN TETT LÁTOGATÁST AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2020. október 7-én a Váci Fegyház és Börtönbe látogatott. Az alapvető jogok biztosa dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, bv. tanácsos, országos parancsnok, dr. Füzesi Viktor bv. ezredes, intézetparancsnok és Szakolczai Lóránt bv. ezredes, a Duna-Mix Kft ügyvezető igazgatója kíséretében megtekintette a 645 fő befogadására alkalmas büntetés-végrehajtási intézményben a közelmúltban befejeződött fejlesztéseket.
2020. október. 07.

LÁTOGATÁS A SZOLNOKI LIGET OTTHONBAN

A szolnoki „Liget Otthon” Fogyatékos Személyek Ápoló, Gondozó Otthonába és a Nappali Intézménybe látogatott 2020. október 7-én dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, akit Szummer Tibor intézményvezető fogadott. Az ombudsman a helyszíni bejárás során megtekintette az intézmény által a koronavírus-járvány megelőzése érdekében tett intézkedéseket és a gondozottak életkörülményeit.
2020. október. 07.

LÁTOGATÁS A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT SÁRBOGÁRDI LAKÁSOTTHONAIBAN

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat sárbogárdi lakásotthonaiba látogatott dr. Kozma Ákos ombudsman 2020. október 2-án.
2020. október. 02.

A MOHÁCSI KÜLÖNLEGES GYERMEKOTTHONBA LÁTOGATOTT AZ OMBUDSMAN

A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat mohácsi Különleges Gyermekotthonába látogatott 2020. október 2-án dr. Kozma Ákos.
2020. október. 02.