LÁTOGATÁS AZ ORSZÁGOS IDEGENRENDÉSZETI FŐIGAZGATÓSÁG MENEKÜLTÜGYI ŐRZÖTT BEFOGADÓ KÖZPONT NYÍRBÁTORI TELEPHELYÉN, VALAMINT A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG IDEGENRENDÉSZETI ŐRZÖTT SZÁLLÁSÁN

Dr. Kozma Ákos 2020. szeptember 18-án az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) Észak-alföldi Regionális Igazgatóság debreceni központjában tett látogatást, ahol dr. Kiss Attila r. dandártábornok fogadta az alapvető jogok biztosát. A látogatás során az ombudsman részletes tájékoztatást kapott az OIF szervezetéről és működéséről, valamint az intézmény által a koronavírus-járvány megelőzése érdekében tett intézkedésekről. A látogatás végén az alapvető jogok biztosa megismerkedett az ügyfélszolgálat működésével is.
2020. szeptember. 18.

Személyes ügyfélfogadás szünetelése

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a fennálló járványügyi helyzetre tekintettel az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Panaszirodája 2020. szeptember 21-től 2020. október 1-ig zárva tart.
2020. szeptember. 18.

A ZÁHONYI HATÁRÁTKELŐNÉL TETT LÁTOGATÁST AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA

A magyar–ukrán határhoz, a Záhony–Čop határátkelőhelyhez látogatott 2020. szeptember 18-án dr. Kozma Ákos ombudsman.
2020. szeptember. 18.

A HERCEGSZÁNTÓI HATÁRÁLLOMÁSRA LÁTOGATOTT AZ OMBUDSMAN

A Hercegszántó és Bački Breg (Béreg) közötti határátkelőnél tett látogatást 2020. szeptember 17-én dr. Kozma Ákos.
2020. szeptember. 17.

AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK ÜZENETE A BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI SZERVEZET NAPJA ALKALMÁBÓL

Hazánkat is elérte a koronavírus-világjárvány második hulláma. Ezekben a rendkívüli időkben is fontos azokra a szakemberekre gondolnunk, akik biztonságunk érdekében a megváltozott körülmények között megfeszített erővel és kitartással, továbbra is azzal a szakmai elhivatottsággal végzik munkájukat, amelyet mindenkor tanúsítanak – hívja fel a figyelmet a magyar büntetés-végrehajtási szervezet napja alkalmából dr. Kozma Ákos ombudsman.
2020. szeptember. 08.

A BALATON-FELVIDÉKI NEMZETI PARKBA LÁTOGATOTT AZ OMBUDSMAN ÉS A JÖVŐ NEMZEDÉKEK SZÓSZÓLÓJA

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, valamint a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese, dr. Bándi Gyula 2020. augusztus 25-én a Kis-Balatonhoz látogatott. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park vezetőivel folytatott szakmai beszélgetést követően megtekintették a Kis-Balaton fokozottan védett területén, a Diás-szigeten található Fekete István Emlékhelyet, a frissen felújított Fekete István Emlékszobát és a Kis-Balaton természeti értékeit bemutató kiállítást, valamint a Matula-kunyhót.
2020. augusztus. 26.