AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK ÉS HELYETTESEINEK KÖZÖS KÖZLEMÉNYE A SZANITÁCIÓ VILÁGNAPJA ALKALMÁBÓL

A szanitáció világnapjának többoldalú jelentőségére, az élettel és az emberi méltósággal, a fenntarthatósággal és a klímaváltozással való szoros kapcsolatára hívja fel a figyelmet dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes, valamint dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes.
2020. november. 19.

A NEMZETI EMBERI JOGI INTÉZMÉNYEK EURÓPAI HÁLÓZATÁNAK ÉVES KÖZGYŰLÉSE

2020. november 18-án tartották meg a Nemzeti Emberi Jogi Intézmények Európai Hálózata (ENNHRI) éves közgyűlését, amelyet a koronavírus-világjárvány miatt online rendeztek meg.
2020. november. 18.

AZ EURÁZSIAI OMBUDSMANI INTÉZMÉNYEK IV. NEMZETKÖZI KONFERENCIÁJA

Az eurázsiai ombudsmani intézmények 2020. november 17-én tartották soron következő éves nemzetközi konferenciájukat, amelyet a koronavírus-világjárványra való tekintettel online rendeztek meg.
2020. november. 17.

Személyes ügyfélfogadás szünetelése

Tisztelt Ügyfeleink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a fennálló járványügyi helyzetre tekintettel az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Panaszirodája határozatlan ideig zárva tart. A telefonos tájékoztatás ez idő alatt is zavartalanul működik. Megértésüket köszönjük!
2020. november. 12.

MEGHALLGATTA AZ ORSZÁGGYŰLÉS DR. KOZMA ÁKOS OMBUDSMAN BESZÁMOLÓJÁT A 2019. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

Dr. Kozma Ákos, ombudsman az Országgyűlés szerdai ülésén az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2019. évi tevékenységéről számolt be. Az alapvető jogok biztosa zárszavában együttműködést kért az Országgyűléstől: „Tisztelt Országgyűlés, legyünk partnerek, dolgozzunk együtt! Közösen őrizzük meg az ombudsmani intézmény méltóságát ott és azon a szinten, ahol annak egy jogállami struktúrán belül a helye van. Ennek az együttműködésnek két pillére van: az egyik, hogy az ombudsman javaslatait illik meghallgatni, a másik pedig, hogy a napi politikai vitákban ne az ombudsmantól várjuk a megoldást. " Az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2019. évi tevékenységéről szóló beszámoló tárgyalásán részt vett dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes, valamint dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes is.
2020. november. 04.

PÁPÁN FOLYTATÓDOTT AZ ISKOLAŐRÖK TEVÉKENYSÉGÉNEK MONITOROZÁSA

A Pápai Weöres Sándor Általános Iskolába látogatott 2020. október 22-én dr. Kozma Ákos ombudsman, akit Véseiné Kárpáti Ágota intézményvezető-helyettes, Szappan Csaba r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, a pápai rendőrkapitányság vezetője és Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ tankerületi igazgatója fogadott.
2020. október. 22.