AZ EURÁZSIAI OMBUDSMANI INTÉZMÉNYEK IV. NEMZETKÖZI KONFERENCIÁJA

Az eurázsiai ombudsmani intézmények 2020. november 17-én tartották soron következő éves nemzetközi konferenciájukat, amelyet a koronavírus-világjárványra való tekintettel online rendeztek meg.
2020. november. 17.

Személyes ügyfélfogadás szünetelése

Tisztelt Ügyfeleink! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a fennálló járványügyi helyzetre tekintettel az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Panaszirodája határozatlan ideig zárva tart. A telefonos tájékoztatás ez idő alatt is zavartalanul működik. Megértésüket köszönjük!
2020. november. 12.

MEGHALLGATTA AZ ORSZÁGGYŰLÉS DR. KOZMA ÁKOS OMBUDSMAN BESZÁMOLÓJÁT A 2019. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

Dr. Kozma Ákos, ombudsman az Országgyűlés szerdai ülésén az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2019. évi tevékenységéről számolt be. Az alapvető jogok biztosa zárszavában együttműködést kért az Országgyűléstől: „Tisztelt Országgyűlés, legyünk partnerek, dolgozzunk együtt! Közösen őrizzük meg az ombudsmani intézmény méltóságát ott és azon a szinten, ahol annak egy jogállami struktúrán belül a helye van. Ennek az együttműködésnek két pillére van: az egyik, hogy az ombudsman javaslatait illik meghallgatni, a másik pedig, hogy a napi politikai vitákban ne az ombudsmantól várjuk a megoldást. " Az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2019. évi tevékenységéről szóló beszámoló tárgyalásán részt vett dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes, valamint dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes is.
2020. november. 04.

PÁPÁN FOLYTATÓDOTT AZ ISKOLAŐRÖK TEVÉKENYSÉGÉNEK MONITOROZÁSA

A Pápai Weöres Sándor Általános Iskolába látogatott 2020. október 22-én dr. Kozma Ákos ombudsman, akit Véseiné Kárpáti Ágota intézményvezető-helyettes, Szappan Csaba r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, a pápai rendőrkapitányság vezetője és Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ tankerületi igazgatója fogadott.
2020. október. 22.

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁGON TETT LÁTOGATÁST DR. KOZMA ÁKOS

Az alapvető jogok biztosa 2020. október 20-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon tett hivatalos látogatást, ahol Farkas József r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány, Dr. Hudák Zsolt r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, rendészeti főkapitány-helyettes és Dr. Kánya Zoltán r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, bűnügyi főkapitány-helyettes fogadta az ombudsmant.
2020. október. 20.

AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA ÉS A JÖVŐ NEMZEDÉKEK SZÓSZÓLÓJA KÖZÖS KÖZLEMÉNYE A TÁJ NEMZETKÖZI NAPJA ALKALMÁBÓL

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója a 2020. évi táj nemzetközi napja alkalmából felhívja a döntéshozók és a társadalom egészének figyelmét a táj állapotának kiemelt jelentőségére, figyelemmel annak az emberi környezet természeti és épített, valamint kulturális javait, a közösségi identitás elemeit ötvöző mivoltára. A táj a nemzet közös örökségének része, védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára történő megőrzése az állam és mindenki alaptörvényi kötelezettsége. Ezért a tájvédelmi szempontokat a döntéshozatal során integráltan kívánatos érvényesíteni, biztosítva ezzel a „Kárpát-medence természet adta és ember alkotta” értékeinek hosszú távú védelmét.
2020. október. 20.