DR. VARGA RÉKA, AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSÁNAK HIVATALA FŐTITKÁRA RÉSZT VETT AZ ENOC (GYERMEKJOGI OMBUDSMANOK EURÓPAI HÁLÓZATA) ÉS AZ UNICEF VIDEÓKONFERENCIA KERETÉBEN MEGTARTOTT 2020. JÚNIUS 2-I ÜLÉSÉN.

Dr. Varga Réka, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Főtitkára részt vett az ENOC (Gyermekjogi Ombudsmanok Európai Hálózata) és az UNICEF videókonferencia keretében megtartott 2020. június 2-i ülésén. A korlátozó intézkedések minden ENOC-tag munkáját érintették. A résztvevők a COVID-19 járvány okozta, gyermekjogokkal összefüggő kihívásokról, valamint az azokra adott intézményi válaszokról számoltak be.
2020. június. 02.

LÁTOGATÁS A BÓLYI PLATÁNLIGET OTTHONBAN

A Baranya Megyei Platánliget Otthon bólyi székhelyintézményébe látogatott 2020. május 29-én az alapvető jogok biztosa.
2020. május. 29.

SPECIÁLIS GYERMEKOTTHONBA LÁTOGATOTT AZ OMBUDSMAN

Dr. Kozma Ákos 2020. május 29-én a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ szigetvári Speciális Gyermekotthonának ideiglenesen Sellye településen működő lakóotthonába látogatott.
2020. május. 29.

A BARCSI HATÁRÁTKELŐNÉL TETT LÁTOGATÁST AZ OMBUDSMAN

A Barcs és Terezino Polje (Trézenföld) közötti határátkelőnél tett látogatást 2020. május 29-én dr. Kozma Ákos. Az alapvető jogok biztosa megtekintette a határon áthaladó forgalom ellenőrzését, valamint a koronavírus-világjárvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedéseket.
2020. május. 29.

DR. VARGA RÉKA, AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA HIVATALÁNAK FŐTITKÁRA AZ EURÓPAI UNIÓ ALAPJOGI ÜGYNÖKSÉGE (FRA) IGAZGATÓTANÁCSA TAGJA LETT.

Dr. Varga Réka, az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának Főtitkára az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) Igazgatótanácsa tagja lett. A bécsi székhelyű szervezet 2007-ben jött létre. A FRA az emberi jogok EU-n belüli érvényesítését és védelmét szolgáló pártatlan referencia- és kiválósági központ. Független tanácsadással támogatja az EU-s és nemzeti döntéshozókat, elősegítve az alapvető jogokkal kapcsolatos viták, politikák és a jogalkotás szakmaibbá és célzottabbá tételét.
2020. május. 25.

„Kettős évfordulót ünnepelünk: 70 éves az Emberi Jogok Európai Egyezménye – 25 éves a magyar ombudsmani hivatal”

Az Emberi Jogok Európai Egyezménye kihirdetésének 70. évfordulója, valamint az ombudsmani hivatal fennállásának 25. évfordulója alkalmából az Alapvető Jogok Biztosa pályázatot hirdet felsőfokú jogászképzésben részt vevő hallgatók, valamint doktori képzésben részt vevő jogászok részére.
2020. május. 25.