Átadták az idei Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjakat

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes is részt vett a Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjak átadásán a Budai Vigadóban 2022. május 20-án. Az elismerésben tizenhárom személy, illetve szervezet részesült, a díjakat Semjén Zsolt nemzetiségekért is felelős miniszterelnök-helyettes adta át.
2022. május. 20.

A Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben tett látogatást az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos és munkatársai 2022. május 17-én az Optional Protocol to the Convention Against Torture (OPCAT) Nemzeti Megelőző Mechanizmus (NMM) keretében helyszíni ellenőrzést végeztek a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben.
2022. május. 17.

Az Országgyűlés alakuló ülésén vett részt dr. Kozma Ákos

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa is részt vett az Országgyűlés alakuló ülésén 2022. május 2-án.
2022. május. 02.

Az Ombudsmanok Európai Hálózatának konferenciáján tartott előadást dr. Kozma Ákos

Az alapvető jogok biztosa 2022. április 27-én előadást tartott és kerekasztal-beszélgetésen vett részt Strasbourgban az Ombudsmanok Európai Hálózatának „Az ombudsmanok szerepe válság idején, a jó gyakorlatok megosztása az Ukrajnából menekülők megsegítése vonatkozásában” címmel megrendezett konferenciáján. A tanácskozáson többek között az Ukrajnából, a háború elől Európába menekülők fogadásának körülményeit, továbbá a még hatékonyabb segítésük érdekében tett intézkedéseket vitatták meg.
2022. április. 27.

Kétoldalú megbeszélések európai ombudsmanokkal

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa bilaterális egyeztetéseket folytatott Reinier van Zutphen holland ombudsmannal, Niels Fenger dán ombudsmannal, valamint Jérôme Aass és David Baele belga ombudsmanokkal Strasbourgban. A megbeszéléseken a felek tájékoztatták egymást intézményeik működéséről, valamint a Covid-világjárvánnyal kapcsolatban kialakított jó gyakorlatokról.
2022. április. 27.

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának elnökével találkozott az alapvető jogok biztosa

Robert Spano, az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) elnöke hivatalában fogadta dr. Kozma Ákos ombudsmant 2022. április 26-án Strasbourgban.
2022. április. 26.