DR. KOZMA ÁKOS ELŐADÁST TARTOTT A EUROPEAN ASSOCIATION FOR EDUCATION LAW AND POLICY NEMZETKÖZI KONFERENCIÁJÁN

A European Association for Education Law and Policy 2020. október 16-án tartotta 133. nemzetközi konferenciáját az oktatásról.
2020. október. 16.

LÁTOGATÁS A CSANÁDPALOTAI LAKÁSOTTHONBAN

Dr. Kozma Ákos 2020. október 13-án a Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott csanádpalotai lakásotthonokba látogatott. Az ombudsmant Balogh Zsolt, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgató helyettese és Borosné Laskovicz Ildikó Lakásotthon-vezető fogadta.
2020. október. 13.

A MAKÓI TŰZOLTÓ-PARANCSNOKSÁGON TETT LÁTOGATÁST AZ OMBUDSMAN

Dr. Kozma Ákos 2020. október 13-án a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra látogatott. Az alapvető jogok biztosát Szatmári Imre tű. dandártábornok, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Mészáros Zoltán tű. ezredes, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgató-helyettese, Tóth Emília tű. alezredes, humánszolgálat-vezető, valamint Balogh Róbert tű. alezredes, a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka fogadta.
2020. október. 13.

A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI LAKÁSOTTHONBA LÁTOGATOTT AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató hódmezővásárhelyi lakásotthonába látogatott 2020. október 13-án dr. Kozma Ákos az alapvető jogok biztosa, ahol Balogh Zsolt, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgató helyettese és Rácz Béla, a lakásotthon vezetője fogadta. Az alapvető jogok biztosa megtekintette az intézményben a koronavírus-járvány kapcsán hozott egészségügyi intézkedéseket és az intézményben lakók életkörülményeit.
2020. október. 13.

LÁTOGATÁS A GYULAI TŰZOLTÓ-PARANCSNOKSÁGON

A Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra látogatott az alapvető jogok biztosa 2020. október 13-án. Dr. Kozma Ákost Kiss András Zoltán tű. dandártábornok, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Vinczéné Varga Ágnes tű. alezredes, humánszolgálat-vezető és Zanócz István tű. alezredes, a Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka fogadta.
2020. október. 13.

AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA IS FELSZÓLALT AZ ENSZ EMBERI JOGI TANÁCSÁNAK SZOCIÁLIS FÓRUMÁN

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa 2020. október 8. és 9. között tartotta Szociális Fórumát, amelynek fókuszában ebben az évben a szegénység és az egyenlőtlenségek elleni küzdelem állt. Az interaktív párbeszéd gazdagítása és a magyar nemzeti emberi jogi intézmény tapasztalatainak megosztása céljából dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa is felszólalt a Fórumon – tekintettel a járványügyi helyzettel összefüggő korlátozásokra – egy videóüzenet formájában.Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa 2020. október 8. és 9. között tartotta Szociális Fórumát, amelynek fókuszában ebben az évben a szegénység és az egyenlőtlenségek elleni küzdelem állt. Az interaktív párbeszéd gazdagítása és a magyar nemzeti emberi jogi intézmény tapasztalatainak megosztása céljából dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa is felszólalt a Fórumon – tekintettel a járványügyi helyzettel összefüggő korlátozásokra – egy videóüzenet formájában.
2020. október. 09.