Az ENSZ idősügyi munkacsoportjának ülésén vett részt az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2022. augusztus 29. és 30. között részt vett Genfben az ENSZ „Multi-stakeholder meeting on human rights of older persons” című tanácskozásán. Az idősek emberi jogainak védelméről, és annak előmozdításáról szóló megbeszélés középpontjában a nemzetközi tapasztalatok, az elért eredmények és a kihívások megvitatása állt.
2022. augusztus. 30.

A DCAF vezetőivel találkozott dr. Kozma Ákos

A svájci székhelyű DCAF – Democratic Control of Armed Forces – vezetőivel találkozott az alapvető jogok biztosa Genfben 2022. augusztus 29-én. A bilaterális egyeztetésen a felek tájékoztatták egymást intézményeik működéséről és megvitatták a jövőbeni együttműködés lehetőségeit.
2022. augusztus. 29.

Dr. Kozma Ákos köszöntötte a 25 éves ÁGOTA® Tábort

Az alapvető jogok biztosa beszédet mondott a XXV. ÁGOTA® Tábor ünnepélyes megnyitóján 2022. augusztus 4-én Tass-Alsószenttamáson.
2022. augusztus. 05.

Az emberkereskedelem áldozatainak jogvédelméről rendezett EBESZ-tanácskozáson vett részt dr. Kozma Ákos

Az alapvető jogok biztosa 2022. július 18-án és 19-én részt vett az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) által szervezett, a humanitárius és az emberi jogok megsértésének a kezelésére irányuló nemzetközi együttműködés harmadik találkozóján (third Supplementary Human Dimension Meeting) Bécsben.
2022. július. 19.

A Parlament Igazságügyi Bizottságának ülésén vett részt az alapvető jogok biztosa és két helyettese

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes, valamint dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes 2022. július 6-án részt vett az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának ülésén, amelyen a Beszámoló az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek tevékenységéről 2021 című, B/16. számú beszámolót tárgyalták.
2022. július. 06.

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése Monitoring Bizottságának tagjait fogadta az ombudsman

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa hivatalában fogadta Jórgosz Papandréu görög és Eerik-Niiles Kross észt képviselőt, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése Monitoring Bizottságának tagjait 2022. június 14-én.
2022. június. 14.