Az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága tárgyalta az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2021. évi tevékenységéről szóló beszámolót

Dr. Kozma Ákos ombudsman és dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes 2022. október 12-én részt vett az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának ülésén, amelyen az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2021. évi tevékenységéről szóló, B/16. számú beszámolót tárgyalták.
2022. október. 12.

Meghallgatta az Országgyűlés dr. Kozma Ákos beszámolóját a 2021. évi tevékenységéről

Dr. Kozma Ákos ombudsman az Országgyűlés 2022. október 5-ei ülésén beszámolt az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2021. évi tevékenységéről.
2022. október. 05.

A DCAF ICOAF konferenciáján vett részt dr. Kozma Ákos

A svájci székhelyű DCAF – Democratic Control of Armed Forces – 14. ICOAF – International Conference of Ombuds Institutions for the Armed Forces – konferenciáján vett részt az alapvető jogok biztosa Oslóban 2022. október 3-án dr. Wildner Domonkos, az AJBH rendészeti igazgatója kíséretében. Dr. Kozma Ákos a tanácskozás keretében tájékoztatást adott az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának az Ukrajnából a háború elől érkező menekültekkel kapcsolatos tevékenységéről, a magyar-ukrán határon felállított ideiglenes ombudsmani irodák működésének tapasztalatairól, különös tekintettel a határon szolgálatot teljesítő rendvédelmi szervek tevékenységének monitorozásáról.
2022. október. 03.

Az EBESZ emberi jogi konferenciáján vett részt az alapvető jogok biztosa

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) által az emberi jogok és alapvető szabadságjogok tárgykörében szervezett konferencián vett részt dr. Kozma Ákos ombudsman 2022. szeptember 28-án.
2022. szeptember. 28.

Az Országgyűlés Magyarországi Nemzetiségek Bizottságának ülésén vett részt az ombudsman és a nemzetiségi ombudsmanhelyettes

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes 2022. szeptember 26-án részt vett az Országgyűlés Magyarországi Nemzetiségek Bizottságának ülésén, amelyen az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2021. évi tevékenységéről benyújtott, B/16. számú beszámolót tárgyalták.
2022. szeptember. 26.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat XII. Médiakonferenciáján tartott előadást dr. Kozma Ákos

„Védőmechanizmusok – Az online gyermekvédelem védelmi és jogorvoslati rendszerének működését érintő ombudsmani vizsgálat tapasztalatairól” címmel tartott előadást dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében rendezett XII. Médiakonferencián 2022. szeptember 26-án.
2022. szeptember. 26.