A Bács-Kiskun Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben tett látogatást dr. Kozma Ákos

Dr. Kozma Ákos és munkatársai az Optional Protocol to the Convention Against Torture (OPCAT) Nemzeti Megelőző Mechanizmus (NMM) keretében helyszíni ellenőrzést végeztek 2023. április 18-án a Bács-Kiskun Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.
2023. április. 18.

A NEIWA közgyűlésén vett részt az alapvető jogok biztosa

A Network of European Integrity and Whistleblowing Authorities (NEIWA) közgyűlésén vett részt dr. Kozma Ákos 2023. március 23-án Rómában.
2023. április. 06.

Újabb állomásához érkezett az ombudsmani gyermekotthon felújítási program

Befejeződött a Veszprém-gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthon korszerűsítésének a 2. üteme a gyermekotthonok ombudsmani felújítási programja keretében.
2023. március. 30.

A magyar–ukrán határszakaszhoz látogatott dr. Kozma Ákos kíséretében az Európa Tanács főtitkárának migrációs és menekültügyi különleges képviselője

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa kíséretében a magyar–ukrán határszakaszhoz látogatott Leyla Kayacik, az Európa Tanács főtitkárának migrációs és menekültügyi különleges képviselője 2023. március 22-én.
2023. március. 22.

Minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz – Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa hivatalból átfogó vizsgálatot indított a közoktatási intézményekben

Az elmúlt hetekben korábban elképzelhetetlen és mélységesen felháborító hír rázta meg társadalmunkat. Úgy érezhetjük, hogy gyermekeinket olyanok használják fel minősíthetetlen céljaikra, akiknek éppen a legnagyobb biztonságot kellene megteremteniük számukra. Megengedhetetlen, hogy akiknek alapvető feladatuk, sőt hivatásuk, hogy a gyermekek érzelmi, erkölcsi, szellemi fejlődését előmozdítsák, a felvilágosítás eszközével és helyzetükkel visszaéljenek.
2023. február. 27.

Nemzetközi konferencián tartott előadást az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos részt vett és előadást tartott az „Interaction in the field of reliable protection of human rights and freedoms” című konferencián 2023. február 23-án Üzbegisztánban. Az üzbég ombudsman szervezésében, valamint az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) és az ENSZ szakosított szervei társszervezésében megvalósuló nemzetközi konferencia kiemelt témái között szerepelt a fogyatékosságügy, a gyermekvédelem és a nemzeti megelőző mechanizmusok szerepe.
2023. február. 23.