Vissza

Az OPCAT NeMM első helyszíni látogatása

Cím
Az OPCAT NeMM első helyszíni látogatása
Részletek

Az OPCAT NeMM Főosztály első helyszíni látogatásáról

2015. január 26-29.

 

A kínzás, a kegyetlen, embertelen vagy megalázó büntetés vagy bánásmód tilalmának gyakorlati megvalósulását ellenőrző nemzeti megelőző mechanizmus magyarországi működésének 2015. január 1-i kezdete után elsőként Debrecenben látogattak meg több fogvatartási helyszínt a mechanizmust működtető ombudsmani hivatal munkatársai. 

A Debreceni Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban a fogvatartás körülményeit vizsgálták, különös tekintettel az ott elhelyezett családok és gyermekek speciális szükségleteire.

A második felkeresett fogvatartási hely a Debreceni Terápiás Ház Pszichiátriai Betegeket és Értelmi Fogyatékosokat Ápoló, Gondozó Bentlakásos Szociális Otthona volt. Az alapvető jogok biztosa, Székely László is részt vett a helyszíni bejárásban, amelynek során a nemzeti megelőző mechanizmus munkatársai az Terápiás Ház egyes osztályait vizsgálták, és interjúkat készítettek a bentlakókkal, valamint az ott dolgozókkal. A látogatás harmadik helyszíne Debreceni Reménysugár Gyermekotthon, annak lakásotthonai és különleges gyermekotthon volt.

A vizsgálatok eredményét és megállapításait a nemzeti megelőzési mechanizmus jelentésben fogja közzétenni.

 

 

Kezdő dátum
2015.01.26. 8:00
Vég dátum
2015.01.26. 18:00
Típus
esemény 2015