Az Alapvető Jogok Biztosa Moszkvába látogatott, ahol részt vett az Oroszországi Föderáció Emberi Jogi Főbiztosa és az Orosz Emberi Jogi Tudományos és Oktatási Központ által szervezett konferencián

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2019. december 17-én Moszkvába látogatott, ahol Tatyjana Nyikolajevna Moszkalkova, az Oroszországi Föderáció Emberi Jogi Főbiztosa meghívására részt vett az „Az emberi jogok védelmének kérdései az eurázsiai térségben: az ombudsmanok legjobb gyakorlatainak megosztása” címmel megrendezett nemzetközi konferencián.
2019. december. 18.

Az Alapvető Jogok Biztosa részt vett az Emberi jogok Világnapja alkalmából Cipruson rendezett nemzetközi konferencián

Az emberi jogok világnapja alkalmából „A velencei alapelvek az ombudsmani intézmények megerősítésében” címmel rendezett nemzetközi konferenciát az Association of Mediterranean Ombudsmen (AOM) és a ciprusi ombudsmani intézmény 2019. december 10-én Nicosiában. A tanácskozáson dr. Kozma Ákos, az Alapvető Jogok Biztosa is részt vett.
2019. december. 13.

Az Alapvető Jogok Biztosa és helyettesei ünnepélyesen átadták az idei Justitia Regnorum Fundamentum Díjakat

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala 2019. december 9-én rendezte meg a Justitia Regnorum Fundamentum-díjak átadó ünnepségét a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának Szent II. János Pál pápa termében.
2019. december. 09.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába látogatott a Mikulás

Boldog gyermekzsivaj töltötte be 2019. december 5-én az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalát. Az intézmény munkatársainak gyermekei az erre az alkalomra berendezett játszósarokban és finomságokkal megterített asztal mellett már kora délutántól izgatottan várták, hogy találkozhassanak a Mikulással, aki idén is hatalmas puttonnyal, rengeteg ajándékkal és dicsérettel, no és krampuszaival érkezett.
2019. december. 06.

Az ÉFOÉSZ Göllesz Viktor Ösztöndíjának és Frim Jakab Emlékérmének átadó ünnepségén vett részt az Alapvető Jogok Biztosa

Dr. Kozma Ákos, az Alapvető Jogok Biztosa részt vett az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) Göllesz Viktor Ösztöndíjának és Frim Jakab Emlékérmének átadó ünnepségén, amelyet 2019. december 5-én rendeztek meg az Országház Vadásztermében. A rendezvényt Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke, valamint Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, az esemény fővédnöke nyitotta meg.
2019. december. 05.

Az OPCAT nemzeti megelőző mechanizmus mellett működő Civil Konzultációs Testület ismét ülésezett 2019. december 3-án

Idén először Dr. Kozma Ákos ombudsman hívta össze a Testületet. Köszöntőjében elmondta, hogy az NMM a jövőben minél több fogvatartási hely meglátogatását tervezi, valamint a jelentések elkészítése is fel fog gyorsulni. A Hivatal munkatársai beszámoltak az OPCAT NMM elmúlt évbeli tevékenységéről. A konstruktív megbeszélés során a CKT delegált tagjai a napirendi pontok szerint javaslatot tettek fogvatartási helyek meglátogatására, valamint az NMM által vizsgálandó témákra. A Hivatal munkatársai reagáltak a CKT tagok észrevételeire, és 2019. december 5-i határidőt adtak meg a további fogvatartási helyekről szóló javaslatok megtételére.
2019. december. 03.