Az ÉFOÉSZ jubileumi ünnepségén mondott köszöntőt dr. Kozma Ákos

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) 2022. március 21-én a Szépművészeti Múzeumban ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját, a jubileumi rendezvényen dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa is köszöntötte a résztvevőket.
2022. March. 21.

A magyar–ukrán határszakaszhoz látogatott dr. Kozma Ákos kíséretében az IOI európai regionális elnöke és a szlovén ombudsman

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa kíséretében a magyar–ukrán határszakaszhoz látogatott Andreasz Pottakisz görög ombudsman, a Nemzetközi Ombudsmani Intézet – International Ombudsman Institute, IOI – európai regionális elnöke, valamint Peter Svetina szlovén ombudsman és helyettese, hogy az Ukrajnából, a háború elől menekülő emberek ügyében személyesen tájékozódjanak az aktuális helyzetről, fogadásuk körülményeiről és a segítésük érdekében tett intézkedésekről. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, az ENSZ Nemzeti Emberi Jogi Intézménye egyúttal a mai naptól Beregsurányban, a gyűjtőponton működő információs pontján is közvetlen támogatást nyújt a menekültek számára.
2022. March. 17.

Az IOI európai regionális elnöke és a szlovén ombudsman Beregsurányban és Fehérgyarmaton tájékozódott

Andreasz Pottakisz görög ombudsman, a Nemzetközi Ombudsmani Intézet – International Ombudsman Institute, IOI – európai regionális elnöke, valamint Peter Svetina szlovén ombudsman és helyettese dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa kíséretében 2022. március 17-én a beregsurányi, valamint a fehérgyarmati gyűjtőponton tett látogatást.
2022. March. 17.

Újabb ideiglenes területi irodát nyitott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

A beregsurányi gyűjtőponton, dr. Kozma Ákos ombudsman megnyitotta az AJBH újabb ideiglenes területi irodáját 2022. március 17-én.
2022. March. 17.

Az IOI európai regionális elnökét és a szlovén ombudsmant fogadta dr. Kozma Ákos

Andreasz Pottakisz görög ombudsmant, a Nemzetközi Ombudsmani Intézet – International Ombudsman Institute, IOI – európai regionális elnökét, valamint Peter Svetina szlovén ombudsmant és helyettesét fogadta hivatalában 2022. március 16-án az alapvető jogok biztosa.
2022. March. 16.

Az UNICEF regionális programirodájának vezetőjével találkozott az ombudsman

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa hivatalában fogadta Afshan Khant, az UNICEF európai és közép-ázsiai regionális igazgatóját 2022. március 16-án.
2022. March. 16.