Az ÉFOÉSZ Göllesz Viktor Ösztöndíjának és Frim Jakab Emlékérmének átadó ünnepségén vett részt az Alapvető Jogok Biztosa

Dr. Kozma Ákos, az Alapvető Jogok Biztosa részt vett az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) Göllesz Viktor Ösztöndíjának és Frim Jakab Emlékérmének átadó ünnepségén, amelyet 2019. december 5-én rendeztek meg az Országház Vadásztermében. A rendezvényt Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke, valamint Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, az esemény fővédnöke nyitotta meg.
2019. December. 05.

Az OPCAT nemzeti megelőző mechanizmus mellett működő Civil Konzultációs Testület ismét ülésezett 2019. december 3-án

Idén először Dr. Kozma Ákos ombudsman hívta össze a Testületet. Köszöntőjében elmondta, hogy az NMM a jövőben minél több fogvatartási hely meglátogatását tervezi, valamint a jelentések elkészítése is fel fog gyorsulni. A Hivatal munkatársai beszámoltak az OPCAT NMM elmúlt évbeli tevékenységéről. A konstruktív megbeszélés során a CKT delegált tagjai a napirendi pontok szerint javaslatot tettek fogvatartási helyek meglátogatására, valamint az NMM által vizsgálandó témákra. A Hivatal munkatársai reagáltak a CKT tagok észrevételeire, és 2019. december 5-i határidőt adtak meg a további fogvatartási helyekről szóló javaslatok megtételére.
2019. December. 03.

Az Alapvető Jogok Biztosa bemutatkozó látogatást tett az Osztrák Ombudsmani Testületnél Bécsben

Dr. Kozma Ákos, az Alapvető Jogok Biztosa, valamint Dr. Varga Réka Főtitkár 2019. december 2-án Bécsbe látogatott, ahol Werner Amon, az Osztrák Ombudsmani Testület elnöke, egyben a Nemzetközi Ombudsmani Intézet (International Ombudsman Institute – IOI) főtitkára, valamint Walter Rosenkranz, az Osztrák Ombudsmani Testület tagja fogadták őket az osztrák hivatal székházában.
2019. December. 02.

Az Alapvető Jogok Biztosa a Magyar Vöröskereszt vezetőit fogadta Hivatalában

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalába látogatott 2019. november 26-án a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Kardos István és főigazgató-helyettese, Nagy Gábor.
2019. November. 26.

„A gyermekek jogainak védelme és biztosítása legyen nemzeti minimum” – Az Alapvető Jogok Biztosának üzenete a gyermekek jogainak világnapja alkalmából

„Az ENSZ idén 30 éves jubileumát ünneplő Gyermekjogi Egyezményének egyik fő üzenete, hogy meg kell és meg is lehet találni a konszenzust, a nemzeti minimumot a gyermekek és a gyermekek jogainak védelmében” – emelte ki dr. Kozma Ákos ombudsman a gyermekek jogainak világnapján. Az Alapvető Jogok Biztosa mandátuma eddigi legizgalmasabb munkanapját zárta 2019. november 20-án: az UNICEF Fiatal Nagyköveteit fogadta Hivatalában, délután pedig a szervezet Gyerekhang rendezvényén vett részt.
2019. November. 21.

Az Alapvető Jogok Biztosa részt vett a Nemzeti Emberi Jogi Intézmények Európai Hálózatának Brüsszeli közgyűlésén

A Nemzeti Emberi Jogi Intézmények Európai Hálózata (ENNHRI) 2019. november 13. és 14. között tartotta Közgyűlését, valamint Éves Konferenciáját Brüsszelben.
2019. November. 18.