Megnyitotta Székesfehérvári Területi Irodáját az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2022. március 24-én megnyitotta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Székesfehérvári Területi Irodáját, így április 1-jétől Budapest, Szeged, Debrecen, Győr és Miskolc mellett immár a közép-dunántúli nagyvárosban is kezdeményezhető személyesen az ombudsmani eljárás megindítása.
2022. March. 24.

Új-Zéland főombudsmanjával folytatott online megbeszélést az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa online egyeztetést folytatott 2022. március 24-én Peter Boshier új-zélandi főombudsmannal az Ukrajnából, a háború elől Magyarországra menekülő emberek ügyében.
2022. March. 24.

A Nemzetközi Vöröskereszt munkatársait fogadta Dr. Könnyid Balázs főtitkár

Jessica Chillemit, a Nemzetközi Vöröskereszt regionális migrációkutatóját és Frédéric Boyert, a Nemzetközi Vöröskereszt Magyarországon tartózkodó delegációjának vezetőjét fogadta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában 2022. március 23-án Dr. Könnyid Balázs főtitkár.
2022. March. 23.

A lónyai segítségponton és határátkelőhelyen tett látogatást az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos ombudsman 2022. március 22-én Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kíséretében a lónyai segítségpontnál, valamint a Lónya - Dzvinkove határátkelőhelyen tett látogatást.
2022. March. 22.

A lónyai segítségpont számára adta át Hivatala adományait az ombudsman

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és munkatársai 2022. március 22-én Lónyán átadták a segítségpont számára gyűjtött adományokat a Magyar Vöröskereszt önkéntesei részére.
2022. March. 22.

Megnyitotta Miskolci Területi Irodáját az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala 2022. március 22-én megnyitotta Miskolci Területi Irodáját, így április 1-jétől Szeged, Debrecen és Győr mellett immár az észak-magyarországi nagyvárosban is kezdeményezhető személyesen az ombudsmani eljárás megindítása. Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa a megnyitón kiemelte: a területi irodák az állampolgárokkal, egyúttal az Ukrajnából, a háború elől Magyarországra menekülő emberekkel való még hatékonyabb kapcsolattartást is szolgálják.
2022. March. 22.