null Bilaterális egyeztetést folytatott az alapvető jogok biztosa és az osztrák ombudsmani testület vezetője


Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2023. október 30-án Bécsben tett hivatalos látogatást, ahol az osztrák ombudsmani testület vezetőjével, a Nemzetközi Ombudsmani Szervezet (International Ombudsman Institute, IOI) főtitkárával, Gaby Schwarz asszonnyal folytatott munkamegbeszélést többek között az intézményeik között fennálló kétoldalú munkakapcsolatokról, azok fejlesztéséről és megerősítéséről, az együttműködésük jövőbeli lehetőségeiről, valamint a Somfalva és Ágfalva közötti útszakasz lezárásával kapcsolatos problémáról és lehetséges megoldásokról. 

 

A munkamegbeszélés keretében Gaby Schwarz tájékoztatta Dr. Kozma Ákost a Somfalva és Ágfalva közötti útszakasz lezárásával kapcsolatos vizsgálat aktuális helyzetéről. A magyar ombudsman a mindkét állam polgárai számára megnyugtató megoldás megtalálásában kérte osztrák kollégája közreműködését.

Dr. Kozma Ákos kifejezte továbbá azon szándékát, hogy a magyar ombudsmani intézmény az IOI munkájában a továbbiakban is aktív szerepet kíván vállalni.
 

A www.ajbh.hu oldalon megjelenő képek az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának tulajdonát képezik. Minden jog fenntartva.