AZ ORSZÁGGYŰLÉS IGAZSÁGÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK ÜLÉSÉN VETT RÉSZT AZ OMBUDSMAN ÉS KÉT HELYETTESE

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes, valamint dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes 2020. június 22-én részt vett az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának ülésén, melyen az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2019. évi tevékenységéről szóló B/8796 számú beszámolót tárgyalták.
2020. June. 22.

A JÖVŐ NEMZEDÉKEK ÉRDEKEINEK VÉDELMÉT ELLÁTÓ BIZTOSHELYETTES KÖZLEMÉNYE

Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója felhívja a figyelmet arra, hogy az Alkotmánybíróság 2020. június 15-én közzétett nagy jelentőségű határozata megerősítette: a nemzet közös örökségének védelme mindenki kötelezettsége, az Alaptörvény és elődeink példamutatása kötelez az erdők biológiai sokféleségének megőrzésére, erdőgazdasági érdekek pedig nem írhatják felül a természeti érdek védelmét.
2020. June. 17.

TARNABODRA LÁTOGATOTT AZ OMBUDSMAN ÉS HELYETTESE

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes 2020. június 16-án a Heves megyei Tarnabodra látogatott. A településen Vecsei Miklós, a diagnózis alapú felzárkózási roma stratégia előkészítésének és végrehajtásának koordinálásáért felelős miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke fogadta az ombudsmant és helyettesét.
2020. June. 16.

AZ ALAPVETŐ JOGOK BIZTOSA ÉS A JÖVŐ NEMZEDÉKEK SZÓSZÓLÓJA KÖZÖS KÖZLEMÉNYE A KÖRNYEZETVÉDELMI VILÁGNAP ALKALMÁBÓL

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa és Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója a környezetvédelmi világnap alkalmából a jelen és jövő nemzedékek érdekében a körforgásos gazdálkodásra való átállás, a környezeti terhelés csökkentésének, a természeti erőforrások takarékos használatának, illetve a mezőgazdaság környezettudatos átalakításának és a természetkímélő mezőgazdasági módszerek elterjesztésének fontosságára hívja fel a figyelmet, ezzel is támogatva az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak elérését.
2020. June. 05.

AZ OMBUDSMAN RÉSZT VETT AZ ORSZÁGGYŰLÉS EMLÉKÜLÉSÉN

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa is részt vett az Országgyűlés emlékülésén 2020. június 4-én. Az emlékülésen Kövér László, az Országgyűlés elnöke, majd Áder János köztársasági elnök mondott beszédet.
2020. June. 04.

A SZOLNOKI GYERMEKOTTHONOKBAN TETT LÁTOGATÁST DR. KOZMA ÁKOS

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat székhelyén működő gyermekotthonokba látogatott 2020. június 4-én dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa.Mikolyné Kozma Rozália megbízott igazgató bemutatta a központi intézményt, ahol az örökbefogadás előkészítésével és lebonyolításával kapcsolatos szakmai feladatokat látják el.
2020. June. 04.