A Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben tett látogatást az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos és munkatársai az Optional Protocol to the Convention Against Torture (OPCAT) Nemzeti Megelőző Mechanizmus (NMM) keretében helyszíni ellenőrzést végeztek 2024. március 11-én a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben. Az ombudsmant Dr. Tóth Tamás bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, Dr. Bozsó Zoltán bv. dandártábornok, a 2. agglomerációs körzet vezetője, a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnoka, valamint Salgó László bv. ezredes, az intézet parancsnoka fogadta.
2024. March. 11.

Bilaterális egyeztetést folytatott az alapvető jogok biztosa a Luxemburgi Nagyhercegség ombudsmanjával

Dr. Kozma Ákos 2024. március 1-jén Luxembourgban tett hivatalos látogatást, ahol többek között Claudia Monti asszonnyal, a Luxemburgi Nagyhercegség ombudsmanjával találkozott.
2024. March. 01.

A hongkongi büntetés-végrehajtási szervezet vezetőit fogadta hivatalában az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa hivatalában fogadta WONG Kwok-hing urat, a hongkongi büntetés-végrehajtási szervezet parancsnokát, CHAN Siu-hang urat, a hongkongi büntetés-végrehajtási szervezet fogvatartási szolgálatának vezetőjét, valamint NG Kee-hang urat, a Tai Tam Gap Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokát és delegációjukat 2024. február 28-án. Az egyeztetésen részt vett Dr. Tóth Tamás bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, valamint Schmehl János bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese is.
2024. February. 28.

Befejeződött az Ipolyparti Fészek Gyermekotthon korszerűsítése

Befejeződött a balassagyarmati Ipolyparti Fészek Gyermekotthon korszerűsítése a gyermekotthonok ombudsmani felújítási programja keretében. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP), továbbá az állami erdőgazdaságok - köztük az Ipoly Erdő Zrt. vállaltak szerepet az intézmény felújításában. Az ünnepélyes átadón részt vett dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára, valamint a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának képviselői.
2024. February. 27.

Nemzetközi konferencián tartott előadást az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos részt vett és előadást tartott a „Human Rights – An important factor of the sustainable development of states” című konferencián 2024. február 23-án az üzbegisztáni Taskentben. Az üzbég ombudsman szervezésében, valamint többek között az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) és az ENSZ szakosított szervei társszervezésében megvalósuló nemzetközi konferencia kiemelt témái között szerepelt a digitalizáció, a fogyatékosságügy, az esélyegyenlőség, valamint a nemzeti megelőző mechanizmusok szerepe.
2024. February. 23.

A Veszprém vármegyei iskolaőrök tevékenységét monitorozza az ombudsman

Veszprémben, a Vármegyei Rendőr-főkapitányságon tartott szakmai értekezletet dr. Kozma Ákos, aki a vármegyében szolgálatot teljesítő iskolaőrök munkájával kapcsolatos átfogó – az alapvető jogok érvényesülése szempontjából történő – monitorozási tevékenység megkezdését jelentette be 2024. február 20-án.
2024. February. 20.