null Halpusztulás után - vizsgálatot kezdeményez a jövő nemzedékek szószólója a használt termálvizek elhelyezésének problémájáról

Sajnálatosan gyorsan és drámai módon beigazolódott, hogy a termálvizek környezetbarát és fenntartható használata egyúttal a visszasajtolás szükségességét is jelenti. Az ombudsmani hivatal és számos szakmai szervezet korábban már többször is felhívta a figyelmet, hogy a fűtésre felhasznált kihűlt termálvizeket nem a természetes vizekbe kellene folyatni, hanem a visszasajtolással oda kellene visszajuttatni, ahonnan kitermelték. A jövő nemzedékek szószólója különösen szomorúnak tartja a Kurcán bekövetkezett halpusztulást, mert olyan helyen történt, amelynek rehabilitációját Szentes város szívügyének tekintette, és a vízi ökoszisztéma helyreállítását szolgáló program megvalósítását 2012-ben a "Magyar Tájdíj" pályázaton 2. helyezettként ismerték el. 

Mindezekre tekintettel a jövő nemzedékek szószólójaként Szabó Marcel ombudsmanhelyettes vizsgálatot kezdeményez a használt termálvizek elhelyezésének problémáinak feltárására és kezelésére.