null Az alapvető jogok biztosának üzenete a büntetés-végrehajtási szervezet napja alkalmából

Hazánkat is elérte a koronavírus-világjárvány második hulláma. Ezekben a rendkívüli időkben is fontos azokra a szakemberekre gondolnunk, akik biztonságunk érdekében a megváltozott körülmények között megfeszített erővel és kitartással, továbbra is azzal a szakmai elhivatottsággal végzik munkájukat, amelyet mindenkor tanúsítanak – hívja fel a figyelmet a magyar büntetés-végrehajtási szervezet napja alkalmából dr. Kozma Ákos ombudsman.

Ma, szeptember 8-án Szent Adorján napja van, aki a börtönőrök védőszentje. 1996 óta Magyarországon ez a nap a büntetés-végrehajtási szervezet napja.
A büntetés-végrehajtás kötelékében dolgozni felelősségteljes hivatás. A szervezet fogvatartottak őrzéséért, szállításáért, munkáltatásáért, élelmezéséért, egészségi állapotáért felelős munkatársai időt és energiát nem kímélve az év minden napján mindannyiunk biztonságának érdekében dolgoznak.
Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa eme jeles ünnep alkalmából írásban köszöntötte dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, országos parancsnokot, egyúttal nagyrabecsülését és köszönetét fejezte ki a magyar büntetés-végrehajtási szervezet valamennyi tagjának azon szakmai elhivatottságukért és kitartásukért, amelyet tanúsítanak, azért a rendkívüli erőfeszítésükért és magas színvonalú munkájukért, amelyet egész évben, különösen pedig a koronavírus-világjárvány idején Magyarország közbiztonságának megőrzéséért végeznek.