null A Nemzetközi Ombudsmani Intézet éves közgyűlésén és konferenciáján tartott előadást dr. Kozma Ákos

A Nemzetközi Ombudsmani Intézet – International Ombudsman Institute, IOI – éves közgyűlésén és konferenciáján tartott előadást dr. Kozma Ákos ombudsman 2022. május 27-én a görögországi Sounionban.

Az alapvető jogok biztosa tájékoztatást adott a magyar ombudsmani intézmény működéséről, a hazánk hat régióközpontjában 2022 első negyedévében megnyitott területi irodák tapasztalatairól. Az ombudsman bemutatta továbbá a Záhonyban, Beregsurányban, valamint a budapesti BOK Sportcsarnokban létesített ideiglenes területi irodák, illetve információs pontok működését is, amelyek az Ukrajnából, a háború elől menekülő emberek közvetlen támogatását szolgálják.

Dr. Kozma Ákos előadásában kiemelte: „Munkatársaink egyúttal tájékoztatást adnak az alapvető jogokat érintő panasz kezdeményezésének a lehetőségéről, és a humanitárius segítségnyújtásban is közreműködnek. Az ukrajnai menekültekkel való még hatékonyabb kapcsolattartás érdekében a többi között debreceni és miskolci területi irodánk kollégája útján is segítséget nyújtunk a hozzánk fordulók számára.”