null Látogatás a Bükki Nemzeti Parkban

Az alapításának 45. évfordulóját ünneplő Bükki Nemzeti Parkba látogatott dr. Kozma Ákos az alapvető jogok biztosa és dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes  2022. április 20-án.

 Az ombudsmant és helyettesét Rónai Kálmánné igazgató és Dudás György általános igazgatóhelyettes fogadta. A nemzeti park tevékenységének bemutatása után a biztos és helyettese őshonos, tájjellegű gyümölcsfákat ültetett a Bábakalács Erdei Iskola udvarán.

Dr. Kozma Ákos és dr. Bándi Gyula a Tar-kövön és az Őserdőben is látogatást tettek, ahol tájékoztatót hallhattak a fenntartható erdőgazdálkodás és természetvédelem kérdéseiről, a fenyőpusztulásról, a nagyragadozók életközösségekben betöltött szerepéről és az újonnan visszatelepült farkas ökológiai szerepéről. Répáshután a polgármesterrel folytattak megbeszélést a teljes egészében nemzeti parki területen fekvő település sajátos elhelyezkedéséből adódó szakmai tapasztalatokról és lakossági reakciókról, majd felkeresték a Bükki Csillagdát, illetve Lillafüreden az Anna-barlangot. A szakmai nap Kácson, - a fekete bödöncsiga, a Kárpát-medence legértékesebb vízicsiga élőhelyének látogatásával - zárult.