null Az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala igazgatóját fogadta az ombudsman

Hivatalában fogadta a Magyarországon hivatalos látogatáson lévő Matteo Mecaccit, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) igazgatóját dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2022. január 10-én.

A megbeszélés során, amelyen részt vett dr. Szalayné dr. Sándor Erzsébet, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettes is, az ombudsman tájékoztatta az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala igazgatóját az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala feladatairól és hatásköreinek bővüléséről. A találkozó során szóba került a Magyarországon élő nemzeti kisebbségek jogainak – köztük a romákat érintő emberi jogok – érvényesülése, a rendőri intézkedésekkel szembeni panaszok vizsgálatának részletes bemutatása, valamint a felek közötti együttműködés további területeinek áttekintése.

A Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet égisze alá tartozó intézmény. Matteo Mecaccit 2020 decemberében választották meg az ODIHR igazgatójává.