null Ombudsmani kezdeményezésre megújult a bajai lakásotthon

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága befejezte a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató által fenntartott bajai lakásotthon felújítását, amelyben az ombudsman kezdeményezésére vállalt részt.

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, Kiss-Rigó László a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke és Farsang Tamás bv. ezredes, bv. tanácsos, az országos parancsnok gazdasági és informatikai helyettese 2021. december 27-én látogatást tettek az intézményben és megtekintették a korszerűsítési munkálatok eredményeit. 

A felújítási munkálatok keretében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az alapvető jogok biztosának kezdeményezésére az elmúlt hetekben többek között elvégezte a belső terek kifestését és felújította a szobák bútorzatát.

A korszerűsítés eredményeinek megtekintése mellett a bajai lakásotthonnak dr. Kozma Ákos ombudsman egyúttal játékokat és ajándékokat is átadott, amelyeket az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának dolgozói gyűjtöttek össze és adományoztak az ott élő gyermekek számára.