null Befejeződött a rumi gyermekotthon felújítása

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága befejezte a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola Rumi Különleges Gyermekotthonának a felújítását, amelyben az ombudsman kezdeményezésére vállalt részt.

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, Farsang Tamás bv. ezredes, bv. tanácsos, az országos parancsnok gazdasági és informatikai helyettese és Bugán József, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója 2021. december 22-én látogatást tettek az intézményben és megtekintették a korszerűsítési munkálatok eredményeit. 

Az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának munkatársai 2021. június 16-án előre be nem jelentett helyszíni vizsgálatot folytattak a gyermekotthonban, ahol néhány hiányosságot tapasztaltak. 

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az alapvető jogok biztosának kezdeményezésére vállalta az AJB-125/2021. számú ombudsmani jelentésben foglalt, ingatlannal kapcsolatos hiányosságok orvoslását.

Ennek keretében a BVOP az elmúlt hetekben többek között felújított egy terápiás célú foglalkozásokhoz alkalmas csoportszobát, elvégezte az udvar körbekerítését, valamint sportolásra és látogatók fogadására alkalmas helyiségeket alakított ki.

A korszerűsítés eredményeinek megtekintése mellett a rumi gyermekotthonnak dr. Kozma Ákos ombudsman egyúttal játékokat és ajándékokat is átadott, amelyeket az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának dolgozói gyűjtöttek össze és adományoztak az ott élő gyermekek számára.

A Rumi Különleges Gyermekotthon lakóinak karácsonyi előadását követően az ünnepségen a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója és munkatársai további ajándékokat adtak át a gyermekek részére.