null A Bács-Kiskun vármegyei iskolaőrök tevékenységét monitorozza az ombudsman

Kecskeméten, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságon tartott szakmai értekezletet dr. Kozma Ákos, aki a vármegyében szolgálatot teljesítő iskolaőrök és határvadászok munkájával kapcsolatos átfogó – az alapvető jogok érvényesülése szempontjából történő – monitorozási tevékenység megkezdését jelentette be 2023. október 2-án.


 

A szakmai értekezleten dr. Gulyás Zsolt  r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitány, valamint a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezető munkatársai, az ORFK kijelölt vezetői és az iskolaőri tevékenységet irányító járási rendőrségi koordinátorok is részt vettek. 
Az ombudsman és dr. Wildner Domonkos, az AJBH rendészeti főigazgatója a szakmai egyeztetés során tájékoztatást kapott a vármegyében szolgálatot teljesítő iskolaőrök munkájáról, képzéséről és feladatellátásuk körülményeiről.  
A megbeszélést  követően az alapvető jogok biztosa ellátogatott a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Hunyadi János Általános Iskolájába, ahol a szolgálatot teljesítő iskolaőr munkájáról tájékozódott. 

A www.ajbh.hu oldalon megjelenő képek az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának tulajdonát képezik. Minden jog fenntartva.