null Nemzetközi ombudsmani konferencián vett részt az alapvető jogok biztosa

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa részt vett és előadást tartott „Az emberi jogok jövője a 21. században” címmel rendezett nemzetközi konferencián 2023. január 12-én Törökországban.


 

Az ombudsman az Ankarában megtartott tanácskozáson előadásában részletesen bemutatta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala területi irodáinak működését, valamint a Hivatal ukrán-magyar határon végzett munkáját. Dr. Kozma Ákos előadásában hangsúlyozta, hogy a magyar ombudsmani intézmény készen áll az e téren szerzett tapasztalatainak a megosztására, valamint nyitott az együttműködésre más emberi jogi intézményekkel.  




A konferencia ideje alatt dr. Kozma Ákos kétoldalú megbeszélést folytatott Törökország vezető ombudsmanjával. Az alapvető jogok biztosa tájékoztatta Şeref Malkoç urat az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala elmúlt időszakban végzett munkájáról. Törökország vezető ombudsmanja 2022 márciusában dr. Kozma Ákos meghívására Magyarországra látogatott, hogy személyesen tájékozódjon a magyar-ukrán határszakaszon az ukrajnai menekültek ügyében tett intézkedésekről.

 

A www.ajbh.hu oldalon megjelenő képek az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának tulajdonát képezik. Minden jog fenntartva.