null Befejeződött a Veszprém-gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthon felújításának első üteme

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. befejezték a gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthon felújításának első ütemét, amelyben az ombudsman kezdeményezésére vállaltak szerepet.


 

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, valamint dr. Tóth Tamás bv. altábornagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, Farsang Tamás bv. dandártábornok, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese és Ugron Ákos Gábor, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója 2022. december 22-én látogatást tettek az intézményben és megtekintették a korszerűsítési munkálatok eredményeit. A gyermekotthon kerítése újult meg és két kerti pavilonnal is gazdagodott az intézmény, továbbá belső felújítási munkálatok elvégzésére is sor került. 


Az alapvető jogok biztosa kezdeményezésére az elmúlt évben elindult a gyermekotthonok ombudsmani felújítási programja, amelynek keretében idén a Veszprém-gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthon és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató szentlőrinci lakásotthona újult meg.
A korszerűsítés eredményeinek megtekintése mellett a gyulafirátóti gyermekotthonnak dr. Kozma Ákos ombudsman egyúttal játékokat és ajándékokat is átadott, amelyeket az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala dolgozói gyűjtöttek össze és adományoztak az ott élő gyermekek számára.
 

A www.ajbh.hu oldalon megjelenő képek az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának tulajdonát képezik. Minden jog fenntartva.