null Justitia Regnorum Fundamentum díjat adott át az IOI elnökének dr. Kozma Ákos

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa 2022. szeptember 14-én ünnepélyes keretek között adta át Chris Field úrnak, a Nemzetközi Ombudsmani Intézet – International Ombudsman Institute, IOI – elnökének a Justitia Regnorum Fundamentum díjat.




Az IOI elnöke először tett hivatalos látogatást Magyarországon. Informálódott az AJBH területi irodáinak a működéséről, az Ukrajnából, a háború elől menekülő emberek ügyében személyesen tájékozódott arról a közvetlen jogi és humanitárius támogatásról, amelyet a többi között a beregsurányi és a záhonyi ombudsmani információs pontokon nyújt számukra az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala. Egyeztetéseket folytatott többek között az Alkotmánybíróság elnökével, valamint a rendőrség, az idegenrendészet és a büntetés-végrehajtás vezetőivel.


Az ombudsmanok által 2007-ben alapított Justitia Regnorum Fundamentum díjat a kiemelkedő emberi helytállás, szakmai tevékenység vagy életút elismeréseként adományozza az alapvető jogok biztosa azok számára, akik az alapvető jogok, különösen a gyermekjogok, a veszélyeztetett társadalmi csoportok jogai, a nemzetiségi jogok, illetve a környezetvédelem terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű eredményt értek el, vagy jelentősen hozzájárultak ennek megvalósulásához.

 

A www.ajbh.hu oldalon megjelenő képek az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának tulajdonát képezik. Minden jog fenntartva.