ESEMÉNYEK

A lenti események közül a 'Típus' mezőben "jnbh" címkével ellátott események relevánsak.

Vissza

"Ombudsmani Esték" második rendezvénye

Kezdete:
2014.04.03. 17:00
Végződik:
2014.04.03. 20:00

 

Tisztelt Érdeklődők!

 

Az alapvető jogok biztosának hivatala az idei év februárjában, hagyományteremtő szándékkal indította útjára az „Ombudsmani Esték” előadássorozatát. Célunk, hogy munkatársaink az ombudsmani hivatal figyelemfelhívó, társadalmi tudatformáló, szemléletalakító szerepköréhez kapcsolódó előadásokon, komplex módon mutathassák be az ombudsmani jogvédelmi munka szűkebb szakterületüket érintő vetületeit.

Mindezeket előrebocsátva szeretnénk meghívni Önöket 2014. április 3–án 17.00 órára az Ombudsmani Esték második rendezvényére, amelyen az alapvető jogok biztosa, Székely László tart előadást és mutatja be az új Polgári Törvénykönyv II. Könyvét.

 

„2014. március 15-én lép (lépett) hatályba Magyarország új Polgári Törvénykönyve, amely ötvennégy év után felváltja az 1959-es kódexet. Alapjogvédelmi szempontból a Ptk. emberképe nem lehet közömbös számunkra, ezért gondoltam, hogy ezt az emberképet legközvetlenebbül közvetítő II. Könyvet, annak új megoldásait választom előadásom tárgyául. Az ember jogképessége, cselekvőképessége és a személyiségi jogok szabályozása számos vonatkozásban szolgálhatnak érdeklődésre érdemes témákat mindannyiunknak.” - Székely László

 

Őszintén remélem, hogy felkeltettük a figyelmét, és jelenlétével megtiszteli a rendezvényünket. Szíves visszajelzését kérjük, küldje az ombudsmaniestek@ajbh.hu e-mail címre.

 

 

Típus:
esemény 2014
Dr. Bándi Gyula

A JÖVŐ NEMZEDÉKEK ÉRDEKEINEK
VÉDELMÉT ELLÁTÓ BIZTOSHELYETTES
Responsive Image