Vissza

Ombudsmani Esték rendezvénysorozat 13. alkalom

Kezdete:
2017.04.12. 14:00
Végződik:
2017.04.12. 17:00

 

 

 

 

 

 

 

Tisztelt Érdeklődők!

Szeretettel meghívjuk Önöket 2017. április 12-én 14.00 órára az Ombudsmani Esték előadássorozat tizenharmadik és ezúttal rendhagyó időpontban tartandó rendezvényére, ahol az Amateur Teens című svájci film bemutatására, majd ehhez kapcsolódva egy gyermekjogi kerekasztal-beszélgetésre kerül sor. A rendezvényt az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala a Svájci Nagykövetség együttműködésével, valamint Őexc. Peter Burkhard nagykövet úr személyes részvételével szervezi. 

A Szemrevaló Filmfesztiválon bemutatott film szinopszisa: „Kamasz fiúk és lányok egy zürichi középiskolában - teljesen átlagos fiatalok, akik arra vágynak, hogy szeressék és elfogadják őket. De a közösségi média hatalma a csillogó szelfikkel és a megfelelési kényszer, hogy minél lazábbnak és szexibbnek látsszanak, arra készteti őket, hogy letagadják valódi érzéseiket. Tragédia készül, melyben szinte alig lehet különbséget tenni elkövető és áldozat, bűn és ártatlanság között.” 

A magyar felirattal is ellátott 90 perces, német nyelvű film megtekintését követően dr. Herczog Mária, a Család, Gyermek, Ifjúság Egyesület elnökének moderálásával gyermekjogi szakértők beszélgetnek a film által felvetett elgondolkodtató kérdésekről, a megoldási utakról és a kapcsolódó iskolai programról is.

Helyszín: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala 1051. Budapest, Nádor utca 22. Korczak-terem.

Részvételi szándéka esetén szíves visszajelzését kérjük 2017. április 7-ig a következő e-mail címen: ombudsmaniestek@ajbh.hu.

Budapest, 2017. március 28.

Típus:
esemény 2017